Acasă Actualitate (VIDEO) Protest al consilierilor de probaţiune

(VIDEO) Protest al consilierilor de probaţiune

Sindicatul National al Consilierilor din Serviciile de Probațiune au pichetat astăzi, în intervalul 11.30 – 14.00, Ministerul Justiției.
Activitatea în serviciile de probaţiune a fost afectată în acest interval orar. Aceste servicii au în supraveghere peste 100.000 de persoane care au comis infracţiuni, inclusiv persoane liberate condiționat din penitenciar.
„Observând că hotărârile judecătoreşti nu mai au în România, care se pretinde stat de drept, niciun efect. Sunt încălcate şi nesocotite în mod iresponsabil. Drepturile salariale ale consilierilor de probaţiune recunoscute prin hotărâri judecătoreşti sunt invalidate prin ordine şi prin neemiterea acestora de către Ministerul Justiţiei,

Sindicatul Național al Consilierilor din Serviciile de Probațiune îi solicită prin acest protest Ministrului de Justiție să adopte o poziție corectă în raport cu personalul de probațiune. Sinsicaliştii solicită ministrului să emită actul administrativ (OMJ) pentru punere în plată a drepturilor salariale cuvenite.
Cu toate că ÎCCJ a emis astfel de acte administrative pentru celelalte categorii profesionale din justiţie, Ministerul Justiţiei refuză să procedeze în aceeaşi manieră.

Citeşte şi: Un copil din trei s-a confruntat cu tulburări de anxietate

Exit mobile version