Acasă Actualitate Parada mașinilor Eco, la Școala ”Gheorghe Țițeica” din Craiova

Parada mașinilor Eco, la Școala ”Gheorghe Țițeica” din Craiova

Eveniment inedit la Școala ”Gheorghe Țițeica” din Craiova. Elevii au organizat o paradă a mașinilor realizate din materiale eco. În acest fel a fost marcată Ziua Pământului.

Nu mai puțin de 120 de elevi ai Școlii Gimnazile ””Gheorghe Țițeica” au participat la parada mașinilor Eco. Parada a fost organizată în curtea unității școlare.

”Ȋn fiecare zi este  Ziua Pãmȃntului, iar astăzi, 27 aprilie, am organizat parada maşinuţelor realizate din materiale reciclabile,  actiune  denumită: “Parada maşinuţelor ECO”. Ce modalitate mai bună de a sărbători decât începând prin a îndemna elevii claselor pregătitoare să evite orice activitate care ar amenința sănătatea mediului? Evenimenul s-a desfãşurat ȋn colaborare cu Iridex Group Salubrizare. Au participat un număr de 120 de  elevi”, au spus reprezentanții Școlii Gimnaziale ”Gheorghe Țițeica” din Craiova.   

Din simple deșeuri se poate face artă

Activitatea a avut drept scop captarea atenției elevilor pentru reciclare selectivă.                             

”Suntem o societate de consum care nu gestionează corect deşeurile. Iar ceea ce ne arată aceşti copii poate fi un exemplu. Materialele din care sunt confecţionate maşinuţele sunt considerate de mulți simple deşeuri, dar din ele se pot face mult mai multe, chiar artă. 

Acțiunile de educație ecologică sunt cruciale pentru formarea unor comportamente adecvate față de natură.

Prin această acțiune vom reuși să cultivăm și să încurajăm curiozitatea copiilor  pentru reciclare. Și asta prin crearea unor adevãrate opera de artã, precum și interesul de a descoperi și remedia impactul negativ al deșeurilor asupra mediului”, au mai spus reprezentanții Școlii Gimnaziale ”Gheorghe Țițeica” din Craiova.

Citește și: A început construcţia sălii de sport a Şcolii Gimnaziale „Gheorghe Ţiţeica”

Exit mobile version