Acasă Actualitate Mihăiţa Popa, singurul elev din Dolj premiat la Olimpiada de Religie pentru...

Mihăiţa Popa, singurul elev din Dolj premiat la Olimpiada de Religie pentru seminarii

Mihăiţa Popa, elev la Seminarului Teologic Ortodox „Sf. Grigorie Teologul” Craiova, premiat la Olimpiada de Religie pentru seminarii şi licee teologice
Mihăiţa Popa, elev la Seminarului Teologic Ortodox „Sf. Grigorie Teologul” Craiova, premiat la Olimpiada de Religie pentru seminarii şi licee teologice

Mihăiţa Daniel Popa este singurul elev din Dolj, premiat la Olimpiada Națională de Religie pentru Seminariile și Liceele Teologice Ortodoxe. Olimpiada s-a desfăşurat la Suceava şi au participat elevi din 32 de seminarii şi licee teologice din ţară. Elevul din Dolj este la prima performanţă naţională.

Mihăiţa Daniel Popa este în clasa a IX-a la Seminarului Teologic Ortodox „Sf. Grigorie Teologul”, Craiova. Anul acesta a participat pentru prima dată Olimpiada Națională de Religie pentru Seminariile și Liceele Teologice Ortodoxe şi a obţinut Premiul al II-lea. Olimpiada s-a desfășurat în perioada 6-9 aprilie, la Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Mitropolitul Dosoftei” din Suceava.


” Olimpiada Națională de Religie pentru Seminariile și Liceele Teologice Ortodoxe se susţine în fiecare an la câte o disciplină. La clasa a IX-a este disciplina Studiul Biblic al Vechiului Testament. Anul acesta a fost a XV-a ediţie, în urma căreia elevul Popa Daniel Mihăiță a obţinut Premiul al II-lea. Am avut un lot de mai mulți elevi înscriși pentru această olimpiadă. La început au fost 17 elevi, după care au rămas 4 elevii calificați. Mihăiță s-a detașat foarte mult prin efortul depus și perseverență. Tot timpul mi-a solicitat sprijinul în explicarea textelor scripturistice și a ideilor biblice. Pregătirea lui însemna bucurie și dorință permanentă de cunoaştere. Drept dovadă stă şi rezultatul său. Mihăiţă a obţinut la olimpiadă 9.50. „, a spus Angel Cristian Stăiculescu, profesorul care l-a pregătit pe olimpic.

Au avut subiecte interdisciplinare

Profesorul Angel Cristian Stăiculescu a precizat că subiectele de la Olimpiada Națională de Religie pentru Seminariile și Liceele Teologice Ortodoxe au fost interdisciplinare.


„Subiectele de anul acesta de la olimpiadă au fost foarte interesante. Elevii au avut texte scripturistice prin care să trateze probleme ecologice, practic să arate prin aceste texte grija omului faţă de natură. Este o temă actuală, o problemă a lumii actuale”, a precizat profesorul Angel Cristian Stăiculescu.
Elevul premiat la această olimpiadă este cunoscut la nivelul Seminarului ca fiind foarte activ. „Mihăiţă Popa este un elev care a mai aprticipat la olimpiade şcolare. Chiar şi anul acesta a mai fost la olimpiada de engleză, la faza judeţeană dar şi la alte concursuri de teologie. Şi la şcoală este implicat în toate activităţile specifice. Face parte şi din corul Seminarului, care reprezintă unitatea şcolară la diverse activităţi şi competiţii. Este un elev cu vocaţie. Face parte din lotul celor mai buni elevi ai Seminarului”, a precizat profesorul Cristian Stăiculescu.


La olimpiadă au participat şi elevii Marin Eleodor Roșu- clasa a X-a și Cristian Daniel Guran- clasa a XI-a, de la Seminarul „Sf. Grigorie Teologul” din Craiova care au obţinut premii speciale de participare. Festivitatea de premiere a Olimpiadei Naționale de Religie pentru Seminariile și Liceele Teologice Ortodoxe a avut loc în ziua de 8 aprilie, în Sala „Pimen Arhiepiscopul” a Centrului Eparhial Suceava.

Citeşte şi: Cinci elevi din Dolj, medaliaţi la Olimpiada Naţională de Fizică

Exit mobile version