Acasă Actualitate Recunoaşterea europeană pentru „Plăcinta dobrogeană”

Recunoaşterea europeană pentru „Plăcinta dobrogeană”

Plăcinta dobrogeană este un produs de patiserie fabricat în regiunea Dobrogea din sud-estul României
Plăcinta dobrogeană este un produs de patiserie fabricat în regiunea Dobrogea din sud-estul României

România a obţinut recunoaşterea europeană cu Indicaţie Geografică Protejată (IGP) a produsului „Plăcintă Dobrogeană”, a anunţat Comisia Europeană.

Plăcinta dobrogeană este un produs de patiserie fabricat în regiunea Dobrogea din sud-estul României. Ea se prepară cu foi de aluat întinse și umplute cu brânză telemea sărată, amestecată cu caș și cu ouă. Foile de aluat umplute se rulează, se încrețesc și se aranjează în formă de spirală în tăvi rotunde.

Foile se întind și se usucă până când devin foarte subțiri, translucide, elastice și puțin lucioase, caracteristici pe care numai localnicii din regiunea respectivă le cunosc.

Caracterul specific al produsului „Plăcintă dobrogeană” se datorează modului de preparare și îndemânării transmise de la o generație la alta de locuitorii din Dobrogea. Reputația produsului se datorează dovezilor istorice privind vechimea și notorietatea sa.

Această nouă denumire va fi adăugată în lista celor 1 621 de produse agricole deja protejate.

Citeşte şi: (VIDEO) 1.200 de pistoale, suspecte de a letale, într-un camion la Negru Vodă

Exit mobile version