Acasă Actualitate A murit faimosul interpret de muzică populară bănăţeană Tiberiu Ceia

A murit faimosul interpret de muzică populară bănăţeană Tiberiu Ceia

A murit faimosul interpret de muzică populară bănăţeană Tiberiu Ceia. Acesta avea 82 de ani, iar trecerea sa în nefiinţă a avut loc miercuri seară, anunţă TVR.

„Colegul nostru Tiberiu Ceia ne-a părăsit în urmă cu câteva minute. Tristețea de a fi pierdut un om și un artist excepțional nu va umbri bucuria și șansa de a-l fi avut aproape ani mulți. Marii artiști trăiesc atâta vreme cât opera lor rămâne vie. Iar Tiberiu Ceia ne va cânta, peste generații, de drag și de dor. Drum luminat, dragă Tibi”!, au scris, pe pagina de Facebook, colegii de la TVR Timișoara.

Interpretul a fost realizator al emisiunii de muzică populară de pe TVR 3 „Cântecul de acasă“.

Tiberiu Ceia a lăsat învăţământul pentru muzică

Tiberiu Ceia s-a născut pe 16 iulie 1940 în Timişoara.

Debutul oficial ca interpret de muzică a avut loc în anul 1967, pe scena Operei din Timişoara. A absolvit Liceul „C.D. Loga” din Timişoara, a urmat Şcoala Tehnică Financiară și cursurile Universității din Timişoara.

În 1967 a devenit profesor de Limba şi literatura română, şi tot atunci a cântat în cadrul emisiunii de televiziune „Dialog la distanţă”, în concursul dintre Timişoara şi Iaşi. A câştigat şi adevenit oficial interpret de muzică populară în seara de 21 mai.

În 1978 a plecat definitiv din învăţământ și a început să concerteze alături de Ansamblul „Doina Oltului“. Au urmat colaborări cu majoritatea orchestrelor din ţară.

Albume: „Mă dusei la Vărădie“, „Tot așa mă bate gândul“, „Doi voinici din lumea mare“ (împreună cu Ion Dolănescu), „Dragu mi-i să cânt prin sat“, „Tiberiu Ceia“, „Glas de clopot“, „Tiberiu Ceia“, „Glasul meu nu-i de vânzare“, „M-am gândit, lume, să-ți cânt“ (1990), „Frumoasă vecina noastră“ (1998), „Bănățeanu cât îi viu“ (2003), „Mi-o fost drag în viața mea“ (2006).

Exit mobile version