Acasă Actualitate Vântul puternic a trântit un banner peste o femeie şi a smuls...

Vântul puternic a trântit un banner peste o femeie şi a smuls acoperişul IJJ Suceava

Vântul puternic a trântit un banner peste o femeie şi a smuls acoperişul IJJ Suceava
Vântul puternic a trântit un banner peste o femeie şi a smuls acoperişul IJJ Suceava

O femeie din Galaţi a fost băgtă în spital de un banner publicitar desprins de vântul puternic, iar aproape o mie de consumatori din judeţ nu au beneficiat marţi de energie electrică din cauza avariilor generate de vântul puternic. Tot marţi, o parte din acoperişul clădirii Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Suceava a fost smulsă de vânt, opt autoturisme parcate lângă clădire având de suferit în urma prăbuşirii construcţiei. Incidentul a dus la reprogramarea evenimentelor ce trebuia să aibă loc miercuri, în cadrul Zilei porţilor deschise, scrie News.ro.

În judeţul Galaţi, vânt puternic a provocat marţi mai multe incidente. Un copac smuls de vânt a căzut peste două autoturisme, în Tecuci, avariindu-le.

Aproape 1.000 de consumatori au rămas fără energie electrică în localităţile Brăhăşeşti, Blânzi şi Cuca, din cauza avariilor apărute la reţelele de electricitate.

Două acoperişuri au fost parţial distruse, unul în oraşul Galaţi, la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănatate, altul la un bloc din Tecuci.

De asemena, o femeie, de 35 de ani, din muncicipiul Galaţi, a fost lovită de un banner publicitar. Ea suferit un traumatism cranio-cerebral şi a fost dusă de SMURD la spital.

Pagube produse de vânt la Suceava

Tot marţi, o parte din acoperişul clădirii Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Suceava a fost smulsă de vânt, opt autoturisme parcate lângă clădire fiind avariate.

”Din cauza vântului puternic, acoperişul clădirii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Suceava a fost smuls, fiind afectată o suprafaţă de aproximativ 100 mp din acoperiş. În urma acestui incident, au fost avariate opt autoturisme care erau staţionate în parcarea din spatele clădirii”, a transmis, marţi, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Suceava, sergent major Roxana Botezatu.

Nu au fost persoane rănite în urma incidentului.

Zona afectată a fost împrejmuită, pentru a evita producerea altor incidente.

”Totodată, având în vedere faptul că siguranţa cetăţenilor este cea mai importantă şi din cauza condiţiilor meteorologice extreme, Ziua porţilor deschise, care ar fi trebuit să aibă loc în data de 29.03.2023, la sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Suceava, a fost anulată şi va fi replanificată”, a adăugat sursa citată.

Exit mobile version