Acasă Actualitate Toni Greblă, şef al Autorităţii Electorale Permanente pentru următorii opt ani

Toni Greblă, şef al Autorităţii Electorale Permanente pentru următorii opt ani

Toni Greblă, şef al Autorităţii Electorale Permanente pentru următorii opt ani (Inquam Photos / George Călin)
Toni Greblă, şef al Autorităţii Electorale Permanente pentru următorii opt ani (Inquam Photos / George Călin)

Toni Greblă a fost votat marţi de către parlamentului în funcţia de preşedinte al Autorităţii Electorale Permanente (AEP) pentru următorii opt ani, cu 251 de voturi pentru şi 110 voturi împotrivă, informează News.ro.

Candidatul AUR, Iulia Andreea Băbeanu, din partea AUR, a primit 37 de voturi pentru şi 324 de voturi împotrivă, iar candidatul USR, Cristian Preda, a primit  73 de voturi pentru şi 288 de voturi împotrivă. 

Senatorul Radu Mihail a declarat în plenul reunit că ”astăzi, PSD se pregăteşte să captureze cea mai importantă instituţie pentru alegerile pentru democraţia din România, cu mâna PNL”.

”Încă o dată, pentru a nu ştiu câta oară, PNL ne arată şi arată românilor că nu este decât un accesoriu insignifiant la PSD. PNL este brelocul PSD, pentru că se pregăteşte să dea un vot, astăzi, unui politruc PSD”, a spus Mihail.

Opoziţia, nemulţumită de numirea lui Toni Greblă

Ludovic Orban, liderul Forţa Dreptei a spus la rândul lui că alegerea şefului AEP are loc în contextul în care guvernul refuză de un an şi jumătate să respecte Constituţia şi legea, prin faptul că nu organizează alegeri în localităţile care nu mai au primari.

”Mă adresez în special celor care mi-au fost colegi şi care au fost alături de mine în campanie, spunând de dimineaţă până seară: Votaşi PNL! Scăpaţi de PSD! (..) Astăzi, în România, avem de-a face cu un stat capturat aproape în integralitate de reprezentanţii PSD, de la Curtea Constituţională, la Curtea de Conturi, de la Consiliul Legislativ, condus de fostul coleg PSd care măcelărea Codurile Penale, legile justiţiei (..) până la Avocatul Poporului, de la ANRE până la ANCOM”, a spus Orban.

Liderul Forţa Dreptei a mai spus că chiar de curând au reinstalat reprezentant PSD într-un post+cheie, la preşedinţia CNA.

”Astăzi, nu aveţi dreptul în numele celor care au votat cu PNl şi cu celelalte formaţiuni politice care au vrut altceva decât PSD, să puneţi în fruntea AEP un repreazentant nu al PSD, ci care era preşedintele CFSN între 1989 şi 1990, prefect din anul 2000 în judeţul Gorj, un om care a avut o carieră în PSD şi care va reprezenta PSD în această funcţie, de altfel fiind prefect în prezent din partea PSD. Nu faceţi această crimă împotriva democraţiei, Riscăm să ne întoarcem la voturi exercitate aşa cum s-a exercitat în duminica Orbului”, a mai spus el.

Exit mobile version