Acasă Actualitate Trei copii au omorât un bătrân de 80 de ani pentru o...

Trei copii au omorât un bătrân de 80 de ani pentru o bicicletă

Primar din Gorj, cercetat pentru lovire și alte violențe
Primar din Gorj, cercetat pentru lovire și alte violențe

Trei copii din Buzău sunt acuzați că au omorât un bătrân pentru a-i fura bicicleta. Bărbatul de 80 de ani a fost găsit într-o vie, dezbrăcat și cu răni pe corp. Minorii sunt cercetați în libertate, conform Agerpres.

Cei trei minori sunt din localitatea Căldărăşti – Pogoanele, judeţul Buzău, și au 9, 10 respectiv 15 ani. Fapta ar fi avut loc pe 22 spre 23 martie, într-o zonă din extravilanul localităţii.

Potrivit unor surse judiciare, bătrânul a fost găsit dezbrăcat într-o vie, iar pe corp avea echimoze. Totodată, oamenii legii ar fi identificat urme pe mâini, semn că bărbatul a fost legat la un moment dat, dar ulterior a reuşit să scape.

Cei trei copii au fost identificaţi de poliţişti. Potrivit legii, cei doi minori de 9 şi 10 ani nu răspund penal, iar cel de 15 ani urmează sa fie expertizat din punct de vedere psihiatric.

Dosarul deschis de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău vizează fapta de tâlhărie, urmată de moartea victimei.

Ion Ştefan, asistent social în cadrul Primăriei Pogoanele, a declarat că cei trei minori nu aveau antecedente. „Sunt în legătură cu autorităţile care instrumentează cazul şi vreau să aflu dacă putem institui o măsură de protecţie pentru minori. Mai mult de atât nu am ce să vă spun în momentul acesta. Copiii fac parte toţi din familii monoparentale, de-a lungul vremii nu au mai fost probleme legate de comportamentul copiilor”, a precizat acesta.

Vineri, autorităţile au făcut necropsia, iar sâmbătă procurorii care instrumentează cazul vor face audieri.

Exit mobile version