Acasă Actualitate O femeie își amintește tot ce i s-a întâmplat în ultimii 43...

O femeie își amintește tot ce i s-a întâmplat în ultimii 43 de ani

O femeie își amintește tot ce i s-a întâmplat în ultimii 43 de ani
O femeie își amintește tot ce i s-a întâmplat în ultimii 43 de ani

O femeie, de 57 de ani, din California, SUA, se numără printre puținii oameni din lume care au o memorie remarcabilă. Aceasta își amintește fiecare zi pe care a trăit-o începând cu vârsta de 14 ani, conform ȘtirileProTV.

Jill Price, care a fost supranumită „femeia care nu uită niciodată”, a fost prima persoană care a fost diagnosticată vreodată cu hipertimezie, o afecţiune rară, care constă în abilitatea de a ţine minte tot ce s-a petrecut în fiecare zi din viaţă.

Începând cu 5 februarie 1980, Jill își amintește totul.

„Nu știu exact de ceaceastă zi, dar din acea zi și până acum știu totul în fiecare zi. Parcă aș fi chiar acolo”, a declarat ea.

Conform datelor oficiale, doar aproximativ 60 de persoane de pe glob au fost diagnosticate cu această afecțiune extrem de rară de care suferă Jill Price.

Talent sau blestem 

Poate părea un talent incredibil, dar, odată cu această abilitatea de ați reaminti toate lucrurile bune de care ai avut parte, vine și povara de a le ține minte pe cele rele – fiecare moment jenant, fiecare frângere de inimă, fiecare ceartă și fiecare pierdere a unei persoane dragi.

Astfel, de multe ori Jill Price simte că memoria ei remarcabilă are rolul unui blestem.

Multe dintre amintirile lui Jill sunt dureroase, începând cu relația dură pe care a avut-o cu mama ei, care o certa în legătură cu alimentele pe care le consuma și care o critica pentru felul în care arăta.

O altă amintire dureroasă este mutarea din New Jersey la Los Angeles.

„Am iubit cu adevărat viața de acolo. Ar fi trebuit să mă nasc, să trăiesc și să mor în aceeași casă. Atât de mult nu-mi place schimbarea”, a spus ea.

„Încă mă simt rău pentru lucrurile care s-au întâmplat acum 30 de ani, nu unul sau două lucruri, ci toate”, a mai afirmat Jill.

A devenit studiu de caz

Femeia a devenit studiu de caz la Universitatea California Irvine.

În 2006, un RMN a arătat că mai multe zone ale creierului ei sunt mai mari decât în ​​mod normal, dar, în ciuda acestor constatări, cercetătorii încă nu sunt siguri cum are Jill Price o memorie atât de detaliată.

Exit mobile version