Acasă Actualitate Adunarea Generală Anuală a membrilor Uniunii Consulilor Onorifici din România și “Balul...

Adunarea Generală Anuală a membrilor Uniunii Consulilor Onorifici din România și “Balul de primăvară UCOR”

Membrii UCOR prezenti la Balul de primăvară UCOR, de la stânga la dreapta, in randul din fata: Dl Endre Molnar – membru in Consiliul Director UCOR, Consul Onorific al Ungariei la Drobeta Tr. Severin, Dl Amb. Ioan Donca- Prim-vicepresedinte UCOR, Consul Onorific al Letoniei la Bucuresti, Dna Av. Dr. Elena Bustea -Secretar General al UCOR, Consul Onorific al Ecuadorului la Bucuresti, Dna Georgiana Pogonaru- Vicepresedinte UCOR, Consul Onorific al Islandei la Bucuresti; -in randul din spate: Dl Agripa Popescu – Consilierul Consulului Romaniei la Klagenfurt, Dl Marius-Mihail Puiu- Consul Onorific al Austriei la Constanta, Dl Stefan Motec – Consul Onorific al Cehiei la Timisoara, Dl Andreas Huber- Presedinte UCOR, Consul Onorific al Austriei la Sibiu, Dl. Istvan Jakab-Ughy –Consul Onorific al Ungariei la Constanta, Dl Eugen Lascu –Trezorier UCOR , Consul Onorific al Maltei la Bucuresti, Dl Ion-Valeriu Ciolacu – membru in Consiliul Director UCOR, Consul Onorific al Frantei la Brasov si Dl Mihai Ferariu – Consul Onorific al Marelui Ducat de Luxemburg la Bucuresti

În data de 18 martie 2023, Uniunea Consulilor Onorifici din România (UCOR) a organizat, la Sheraton Bucharest Hotel, două dintre cele mai importante evenimente anuale din agenda asociației, și anume:  Adunarea Generală Anuală a membrilor UCOR, urmată în cursul serii de “Balul de primăvară UCOR”, eveniment ajuns la cea de-a patra ediție, ne-a declarat dna Av. Dr. Elena Bustea, Consulul Onorific al Ecuadorului în România.

În cadrul ordinii de zi a Adunării Generale Anuale a membrilor UCOR au fost prezentate: “Raportul de activitate pentru anul 2022”, Raportul Financiar și raportul cenzorului, fiind aprobată descărcarea de gestiune a Consiliului Director și, nu în ultimul rând, a fost adoptată agenda de activităţi pentru anul 2023. Raportul de activitate pentru anul 2022 a fost prezentat de către Preşedintele UCOR – domnul Consul Onorific Andreas Huber, fiind evidenţiată evoluția pozitivă a UCOR din anul precedent, pe plan diplomatic intern și internațional, fiind menționată aici afilierea Uniunii Consulilor Onorifici din România, Federației Internaționale a Asociațiilor și Corpurilor Consulare, un moment de seamă în existența uniunii.

Membrii UCOR prezenti la AGA, de la stânga la dreapta: Dl Stefan Motec – Consul Onorific al Cehiei la Timisoara, Dna Av. Dr. Elena Bustea -Secretar General al UCOR, Consul Onorific al Ecuadorului la Bucuresti, Dna Georgiana Pogonaru- Vicepresedinte UCOR, Consul Onorific al Islandei la Bucuresti; Dl Andreas Huber- Presedinte UCOR, Consul Onorific al Austriei la Sibiu, Dl Amb. Ioan Donca- Prim-vicepresedinte UCOR, Consul Onorific al Letoniei la Bucuresti, Dl Endre Molnar – membru in Consiliul Director UCOR , Consul Onorific al Ungariei la Drobeta Tr. Severin, Dl Eugen Lascu – Trezorier UCOR, Consul Onorific al Maltei la Bucuresti, Dl Marius-Mihail Puiu- Consul Onorific al Austriei la Constanta, Dl Mihai Ferariu – Consul Onorific al Marelui Ducat de Luxemburg la Bucuresti si Dl. Istvan Jakab-Ughy –Consul Onorific al Ungariei la Constanta

Au fost remarcate și menționate eforturile susținute ale membrilor UCOR pentru câștigarea recunoașterii și sporirea prestigiului Uniunii, prin implicarea lor în acțiunile pe care le desfășoară și prin prezența activă pe plan diplomatic, economic, cultural și social. În cadrul dezbaterilor, preşedintele UCOR, domnul Andreas Huber, a prezentat strategia adoptată de UCOR pentru realizarea obiectivelor sale statutare, punându-se un accent deosebit pe consolidarea poziţiei membrilor Uniunii în lumea diplomatică, pe continuarea colaborării active cu Ministerul Afacerilor Externe şi alte instituţii ale statului român, pe continuarea dezvoltării relaţiilor, pe multiple planuri, dintre ţările pe care membrii UCOR le reprezintă şi România, acționând ca niște punți de legătură, cu precădere în domeniile economic şi cultural.

În cursul serii a avut loc, în Platinul Ballroom al Sheraton Bucharest Hotel, cea de-a patra ediție a „Balului de primăvară” organizat de Uniunea Consulilor Onorifici din România, un bun prilej de socializare și de întâlnire într-un cadru mai puțin oficial, dar deopotrivă de semnificativ. La acest eveniment au luat parte peste 100 persoane, printre invitați s-au numărat Excelențele lor doamne și domni ambasadori, reprezentanți ai Ministerului Afacerilor Externe al României și  reprezentanți ai mediului de afaceri din România.

Printre invitații la eveniment s-au aflat și domnul Valentin-Ciprian Muntean – Director General al Departamentului Consular din cadrul Ministerului Afacerilor Externe al României și doamna Sandra Gătejeanu – Director al Departamentului Protocol din cadrul Ministerului Afacerilor Externe al României.

Balul de primăvară a avut și o componentă socială, prin donațiile făcute de către sponsorii evenimentului și de către invitații prezenți, suma de bani strânsă urmând a fi folosită pentru finanțarea unui proiect derulat de Asociația „Academia Vieții” din Timișoara, proiect ce are ca scop sprijinirea unor tineri proveniți din familii defavorizate, pentru crearea unor medii locative potrivite pentru familii, în special familiile cu copii minori, care să contribuie la dezvoltarea lor să le îmbunătățească viața.

Reuniunea s-a încheiat cu exprimarea din partea tuturor participanților a convingerii că aceasta a fost o reușită, și deopotrivă, a speranței unanim exprimate că acest bal va deveni o tradiție în anii ce vor urma.

Curierul Național

Exit mobile version