Acasă Actualitate Român despăgubit cu 35.000 de euro după ce a fost bruscat de...

Român despăgubit cu 35.000 de euro după ce a fost bruscat de poliţia olandeză

Român despăgubit cu 35.000 de euro după ce a fost bruscat de poliţia olandeză
Român despăgubit cu 35.000 de euro după ce a fost bruscat de poliţia olandeză

Un român, de 30 de ani, a primit de la poliția din Amsterdam (Olanda) 35.000 de euro reprezentând daune și despăgubiri pentru o vătămare suferită în timpul arestării sale, în august 2020, la Gara Centrală din Amsterdam. Tânărul a suferit o fractură de șold în urma intervenției polițiștilor, informează Rotalianul.com.

După cum relatează publicația NLTimes, pe 14 august 2020, polițiștii din Amsterdam i-au cerut tânărului „să-și scoată imediat bicicleta din pasajul IJ al gării”. Cum acest lucru nu s-a întâmplat suficient de repede, polițiștii l-au ridicat de pe bicicletă, l-au tras de umăr și l-au lovit în față, potrivit agenției olandeze pentru vătămări corporale JBL&G.

Românul și-a fracturat șoldul în căderea de pe bicicletă cauzată de intervenția brutală a oamenilor legii olandezi. El a urlat de durere după ce a căzut, dar polițiștii au refuzat să cheme o ambulanță.

Din fericire, un martor la incidentului a solicitat ajutor medical. Poliția a negat, inițial, orice responsabilitate, dar „o anchetă internă (cu analiza imaginilor camerelor de luat vederi disponibile)” a arătat în mod „clar” că ofițerii ar fi putut rezolva problema altfel, a precizat agenția JBL&G.

Despăgubirea, mediată în afara tribunalului

Românul a avut nevoie de o intervenție chirurgicală după fractura de șold și aproape un an după aceea încă a suferit dureri. Cei 35.000 de euro reprezintă „atât compensații materiale pentru cheltuielile medicale suplimentare efectuate ulterior, cât și compensații pentru spaima, durerea și suferința îndurate”, a explicat aceeași agenție.

Avocata Wieteke Drummen, care a asistat victima, a desfășurat împotriva poliției din Amsterdam proceduri în temeiul articolului 12, „deoarece Parchetul a refuzat să-l urmărească penal pe polițistul vinovat”, chiar dacă acesta l-a agresat pe clientul său, așa cum a dezvăluit publicația Het Parool.

„Plângerea a fost respinsă de tribunalul din Amsterdam, pentru că polițistul a primit o pedeapsă cu suspendare”. Potrivit avocatului, acesta lucrează şi în prezent pentru poliția din Amsterdam.

Un purtător de cuvânt al poliției a confirmat pentru Het Parool că au fost plătite despăgubiri de 35.000 de euro victimei. Departamentul Poliției din Amsterdam a luat „măsuri adecvate pe plan intern” ca răspuns la acest caz, a menționat purtătorul de cuvânt.

Incidentul a fost soluționat între poliția din Amsterdam și tânărul nostru conațional fără intervenția unei instanțe, prin medierea efectuată de către agenția pentru vătămări corporale JBL&G.

Exit mobile version