Acasă Actualitate Un fost deputat rus vrea anexarea unui oraș dintr-o țară NATO

Un fost deputat rus vrea anexarea unui oraș dintr-o țară NATO

Rusia

Fostul deputat rus Semyon Bagdasarov a sugerat în emisiunea propagandistului rus Vladimir Soloviov că Moscova ar trebuie să profite de „situația dificilă” din Turcia pentru a anexa Istanbulul, oraș despre care susține că „aparține din punct de vedere istoric” Rusie.

Delir la propaganda rusă. Un fost deputat vrea anexarea unui oraș dintr-o țară NATO.

„Să ridicăm anumite forțe în Turcia și să întoarcem statului nostru ceea ce ne aparține din punct de vedere istoric – Constantinopolul”, a declarat Bagdasarov în cadrul emisiunii Soloviov Live, transmite Hotnews.

Bagdasarov susține că Turcia este acum slăbită de criza economică și de urmările cutremururelor devastatoare, astfel că Rusia ar trebui să profite de acest lucru și să revendice ceea ce îi aparține din punct de vedere istoric. De asemenea, el a cerut ca Turcia să fie „expulzată” din Asia Centrală, să-și reducă influența în Ucraina și să fie „dată afară” din Caucazul de Sud.

„Mulțumim lui Dumnezeu pentru criză. Criza trebuie să se încheie cu prăbușirea și anexarea teritoriilor noastre”, a adăugat Baghdasarov.

Declarațiile lui Bagdasarov au fost făcute după ce Kemal Kılıçdaroğlu, un consilier al candidatului unic al opoziției din Turcia, Unal Çevikez, a promis într-un interviu acordat publicației Politico că, dacă opoziția va câștiga viitoarele alegeri din Turcia, Ankara va reaminti Rusiei de apartenența sa la NATO.

Potrivit lui Ceviquez, relațiile dintre Rusia și Turcia sunt acum asimetrice, deoarece Ankara depinde de importurile de resurse energetice rusești.

„În cadrul discuțiilor cu Rusia, cu siguranță ne vom strădui să avem relații egale. Dar vom reaminti Rusiei și faptul că Turcia este membră a NATO”, a declarat el.

A absolvit Facultatea de Filosofie-Sociologie din cadrul Universitatii din Craiova in anul 2003, iar un an mai tarziu Masteratul in Sociologia Comunicarii si Jurnalism. Din 2004 lucreaza in presa, iar in 2005 s-a alaturat colectivului Gazeta de Sud. Din toamna aceluiasi an, misiunea colegului nostru este de a informa cititorii Gazeta de Sud despre cele mai recente si de interes evenimente petrecute in Craiova, Oltenia, dar si la nivel national.
Exit mobile version