Acasă Actualitate Papa Francisc împlinește 10 ani de pontificat

Papa Francisc împlinește 10 ani de pontificat

Papa Francisc (Foto: Spotmedia)
Papa Francisc (Foto: Spotmedia)

La 13 martie se împlinesc 10 ani de când Papa Francisc a fost ales suveran pontif, supravieţuind în acest deceniu opoziţiei conservatoare, care nu a reuşit să îl doboare. Acum, conservatorii se află la o răscruce de drumuri, căutând o nouă direcţie după moartea a două dintre figurile lor de referinţă, relatează Reuters, conform News.ro.

În urmă cu zece ani, când a devenit primul papă din America Latină, fostul cardinal Jorge Mario Bergoglio avea un pas vioi şi o circumferinţă mai subţire. Astăzi, Papa Francisc, în vârstă de 86 de ani, foloseşte un baston şi un scaun cu rotile din cauza unei afecţiuni persistente la genunchi, iar talia sa a crescut vizibil din cauza unui stil de viaţă mai sedentar la Vatican, care a început chiar înainte de problema sa la picior.

Dar liderul celor aproape 1,4 miliarde de romano-catolici din lume pare să aibă o stare generală de sănătate bună şi constantă pentru un bărbat de vârsta sa.

„Nu conduci Biserica cu un genunchi, ci cu capul”, i-ar fi spus el unui consilier după ce a început să folosească uneori un scaun cu rotile, pentru prima dată în public făcând-o la 5 mai 2022.

Citește mai mult despre acest subiect.

Exit mobile version