Acasă Actualitate „Oligarhul Scarface” al Rusiei a murit după ce l-a criticat pe Putin

„Oligarhul Scarface” al Rusiei a murit după ce l-a criticat pe Putin

„Oligarhul Scarface” al Rusiei a murit după ce l-a criticat pe Putin
„Oligarhul Scarface” al Rusiei a murit după ce l-a criticat pe Putin (Foto: Stirile Pro Tv)

Miliardarul rus care le-a vândut lui Harry și Meghan casa din Montecito pentru 12 milioane de lire sterline a murit la Moscova la doar 56 de ani, relatează presa locală.

Sergey Grishin – cunoscut drept „Oligarhul Scarface” – a murit luni, într-un spital din Moscova, după o boală gravă, scrie The Sun. Cauza morții lui a fost anunțată drept „probleme circulatorii în creier” care au dus la sepsis.

După ce a criticat regimul președintelui Putin, el i-a cerut anterior președintelui de atunci Donald Trump să-i acorde un pașaport american spunând: „Vreau să fiu în siguranță. Sunt oarecum sub atenția, în acest moment, a lumii criminale din Rusia… și în vizorul oficialilor guvernamentali de top din Rusia.”

Cu toate acestea, și-a petrecut ultima parte a vieții în Rusia, după ce și-a vândut conacul american ducelui și ducesei de Sussex.

Grishin cumpărase conacul – cunoscut sub numele de Chateau of Riven Rock, cu un teren de 29.000 de metri pătrați, piscină, teren de tenis, spații de oaspeți și o casă impresionantă – în 2009.

Cuplul regal a schimbat apoi Los Angeles-ul cu Montecito, Santa Barbara, din apropiere, unde locuiesc personalități celebre ca Oprah Winfrey și Ellen DeGeneres .

Rusul a fost poreclit Scarface pentru că deținea un conac unde a fost filmat filmul cu Al Pacino din 1983

Rusul a fost poreclit Scarface pentru că deținea un alt conac unde a fost filmat filmul cu Al Pacino din 1983.

Magnatul rus a fost coproprietar al RosEvroBank și s-a lăudat odată că a adus în genunchi sistemul bancar rus în anii 1990, după ce a comis o fraudă de 60 de miliarde de dolari.

El a numit-o „cea mai mare schemă de fraudă bancară vreodată”, orchestrând un furt de 60 de miliarde de dolari de la Banca Centrală Rusă.

Exit mobile version