Acasă Actualitate O cățelușă care a născut sub ruine, salvată după o lună, în...

O cățelușă care a născut sub ruine, salvată după o lună, în Turcia

O cățelușă care a născut sub ruine, salvată după o lună, în Turcia

O cățelușă de doi ani și jumătate a rămas blocată în subsolul unui bloc din provincia Hatay prăbușit după cutremurul din Turcia. Ea a supraviețuit împreună cu cei trei pui pe care i-a născut între timp și au fost salvați după 29 de zile de la teribilul cutremur care a devastat regiunea, scrie Haber3.com.

Blocul cu șapte etaje din Gazi, districtul Antakya, în care locuia farmacistul Kadir Keyifli, a fost distrus în urma cutremurului din 6 februarie. Keyifli și familia sa, care locuiau la etajul 6, au fost salvați, dar Șila, cățelușa Doberman în vârstă de 2 ani și jumătate pe care o țineau în subsolul blocului, a rămas sub ruine. 

Bărbatul a cerut ajutorul echipelor locale de salvare pentru a-și scoate cățeaua gestantă de sub dărâmături, dar nimeni nu a reușit să intre în locul unde patrupedul era prins.

Kadir Keyifli, care aștepta lângă ruinele clădirii pe 6 martie, a văzut echipa Asociației Angels Life Village (MEYAKO) care veniseră în regiune să ajute. Doi membri ai echipei au răspuns cererii de ajutor a lui Keyifli și au reușit să ajungă, cu mult efort, în partea în care a fost prinsă Şila.

Salvatorii au trecut printr-o deschidere îngustă printre dărâmături, apoi au făcut o gaură într-o ușă pentru a avea acces la încăperea din subsol, care părea să fi suferit puține pagube.

Acolo au găsit cățelușa în viață, împreună cu cei trei pui pe care îi fătase între timp.

Keyifli le-a mulțumit salvatorilor și a spus că Șila a supraviețuit datorită unei pungi mari de mâncare pentru câini care era în subsol.

Șila și puii ei au fost duși în orașul Adana, aflat în apropiere, pentru tratament.

Bilanțul victimelor cutremurelor de luna trecută din Turcia și Siria se apropie de 52.000 de morți.

Exit mobile version