Acasă Actualitate Noua lege anti-drog a fost promulgată

Noua lege anti-drog a fost promulgată

Președintele României a semnat decretele pentru numirea Mihaielei Moraru-Iorga și a lui Remus-Iulian Popa în funcțiile de procurori șefi
Președintele României a semnat decretele pentru numirea Mihaielei Moraru-Iorga și a lui Remus-Iulian Popa în funcțiile de procurori șefi

Legea devine mai aspră atât pentru vânzătorii de substanțe interzise, cât și pentru consumatori. Cei care cultivă, dețin sau comercializează droguri, riscă ani buni de închisoare.

Actul normativ a fost promulgat, miercuri, de președintele Klaus Iohannis. România va avea pedepse mai mari pentru folosirea și traficarea de droguri de risc.

Cel mai cunoscut care intră la această categorie este marijuana. Cei care comit astfel de fapte pot sta după gratii între 5 şi 15 ani. Aceeaşi pedeapsă se aplică şi celor care introduc sau scot din ţară, ori importă sau exportă droguri. Toţi cei care vor fi condamnaţi pentru astfel de infracţiuni îşi vor pierde şi unele drepturi, în funcţie de decizia instanţei.

Pe de altă parte România nu are o strategie concretă de reabilitare a persoanelor care consuma astfel de droguri. Iar autorităţile mai au de rezolvat o problemă: cea a substanţelor halucinogene care se vând legal. Internetul abundă în anunţuri prin care se vând jeleuri, ciocolată, prăjituri şi aparate de vapat care conţin hexa-hidro-canabinol. Pe scurt, HHC. Acest derivat al canabisului care nu se vinde doar pe Internet, ci şi în magazinele de profil reacţionează la drug-test la fel ca şi marijuana. 

Exit mobile version