Acasă Actualitate Ucraina susţine că două rachete Kalibr trase de ruşi au survolat România....

Ucraina susţine că două rachete Kalibr trase de ruşi au survolat România. MApN nu confirmă informaţia

Ucraina susţine că două rachete Kalibr trase de ruşi au survolat România. MApN nu confirmă informaţia
Ucraina susţine că două rachete Kalibr trase de ruşi au survolat România. MApN nu confirmă informaţia

Două rachete de croazieră Kalibr au trecut prin spațiul aerian al României, a susținut șeful armatei ucrainene, Valerii Zalujnîi. Ministerul Apărării din România a spus însă că informațiile nu se confirmă. R. Moldova a confirmat că a fost survolată de racheta rusească, dar a spus că aceasta a trecut pe deasupra regiunii transnistrene și pe deasupra unui sat din raionul Soroca de lângă granița cu Ucraina.

„Astăzi, 10 februarie, la ora 10:18, două rachete de croazieră rusești Kalibr au trecut frontiera de stat a Ucrainei cu Republica Moldova. La ora 10:33 a.m., aceste rachete au traversat spațiul aerian al României. După aceea, rachetele au intrat din nou în spațiul aerian al Ucrainei la punctul de trecere a frontierei celor trei state”, a scris Zalujnîi pe Twitter conform news.ro.

Mai mult, purtătorul de cuvânt al forțelor aeriene ucrainene a declarat, citat de Ukrainska Pravda, că Ucraina putea să doboare rachetele, dar nu a făcut acest lucru pentru că nu a vrut să pună în pericol civilii din țări străine.

Reacţia MApN: Informația nu se confirmă

Ministerul Apărării din România a reacționat susținând că informațiile nu se confirmă și că va ieși în curând cu un comunicat cu „informații oficiale cu privire la această situație”.

”Informaţiile privitoare la o rachetă rusească ce ar fi survolat spaţiul aerian al României nu se confirmă. Vom reveni în scurt timp cu informaţii oficiale  cu privire la această situaţie”, a transmis MApN.

Marina rusă a lansat în mai multe rânduri rachete Kalibr de pe submarinele și navele sale de război din Marea Neagră către Ucraina. În valul de atacuri de vineri dimineață ar fi fost efectuate șase astfel de lansări, potrivit ucrainenilor.

Ministerul Apărării din Republica Moldova confirmă că o rachetă a traversat spațiul său aerian

În schimb, Ministerul Apărării din Republica Moldova confirmă că a detectat o rachetă care a traversat spațiul său aerian.

„Structurile responsabile din cadrul instituției au detectat, la ora 10:18, o rachetă, care a traversat spațiul aerian al Republicii Moldova, deasupra localității Mocra din regiunea transnistreană și, ulterior, deasupra localității Cosauți din raionul Soroca, cu direcția spre Ucraina. Menționăm că Ministerul Apărării, în colaborare cu structurile responsabile din țară, monitorizează atent situația în regiune, și condamnă ferm violarea spațiului aerian al Republicii Moldova”.

Ambasadorul Federației Ruse, Oleg Vasnețov, a fost convocat la Ministerul de Externe ca urmare a survolării spațiului aerian al R.Moldova de către o rachetă rusească, scrie deschide.md.

Exit mobile version