Acasă Actualitate Fetiță scoasă vie după 60 de ore sub dărâmături, în Turcia

Fetiță scoasă vie după 60 de ore sub dărâmături, în Turcia

Fetiță scoasă vie după 60 de ore sub dărâmături, în Turcia
Fetiță scoasă vie după 60 de ore sub dărâmături, în Turcia

O fetiță de nouă ani a rezistat 60 de ore prinsă sub dărâmăturile casei sale prăbușite în oraşul turc Antakya în urma cutremurului de luni, informează Observatornews.

Salvatorii au reușit să o scoată pe fetiță în viaţă dintre ruine. Din fericirea, aceasta nu era rănită.

Tatăl și fratele ei, în vârstă de 13 ani, au fost și ei scoși nevătămați, însă mama ei încă nu a fost găsită.

O asociație caritabilă, Global Relief Trust, a surprins întreaga scenă în care micuța a fost salvată și luată pe brațe de salvatori.

„Se auzeau niște zgomote venind de la casa prăbușită. Erau rude care au stat afară pentru că știau că familia se află acolo. Când au fost scoşi erau conștienţi și se mișcau, evident traumatizaţi, dar fizic erau nevătămaţi. Suntem copleșiți când avem un caz cu un final fericit”, a povestit un voluntar al asociației precizate.

Acesta se afla în Siria, lucrând pentru Global Relief Trust, când a avut loc primul cutremur. După ce a evaluat situația și a auzit că în Antakya situaţia este foarte gravă, el a mers în orașul turcesc. Foarte puține încercări de salvare pe care le-a văzut au fost fericite.

Fetița, fratele și tatăl ei sunt un caz fericit, în condițiile în care au fost numărate până acum aproximativ 11.000 de cadavre în urma distrugerilor provocate de cutremure.

Exit mobile version