Știri de ultima orăActualitateIohannis anunță semnarea unui contract de furnizare de gaze cu Azerbaidjan

Iohannis anunță semnarea unui contract de furnizare de gaze cu Azerbaidjan

Președintele Klaus Iohannis a anunțat joi la Baku că Romgaz și Socar, companii controlate de statul român, respectiv guvernul din Azerbaidjan, vor semna vineri un nou contract de furnizare de gaze naturale azere.

”I-am mulțumit președintelui Aliev pentru demararea exportului de gaze suplimentare din Azerbaidjan către România de la 1 ianuarie 2023. Mă bucur că mâine va fi semnat nou contract valabil în perioada 1 aprilie 2023- 1 aprilie 2024 între Romgaz și Socar”, a spus președintele Iohannis într-o conferință de presă comună cu președintele azer Ilham Aliyev, potrivit G4Media.ro.

Romgaz și Socar au semnat în 16 decembrie 2022 la București primul contract

Romgaz și Socar au semnat în 16 decembrie 2022 la București primul contract individual pentru livrarea de gaze naturale azere în România. Contractul individual permite livrări planificate de gaze naturale începând cu 1 ianuarie 2023, prin Coridorul Sudic, utilizând capacitățile de transport ale conductelor TAP, IGB, precum și ale sistemelor de transport ale Bulgariei și României. Contractul are la bază un acord cadru încheiat recent de cele două companii, pe termen nelimitat.

România caută constant surse noi de aprovizionare cu gaze

Reamintim că România caută constant surse noi de aprovizionare cu gaze naturale pentru a elimina orice dependență de gazele din Rusia.

ȘTIRI VIDEO GdS

Exit mobile version