Acasă Actualitate 20 de morţi şi peste 100 de răniţi într-un atentat sinucigaş la...

20 de morţi şi peste 100 de răniţi într-un atentat sinucigaş la o moschee din Pakistan

20 de morţi şi peste 100 de răniţi într-un atentat sinucigaş la o moschee din Pakistan
20 de morţi şi peste 100 de răniţi într-un atentat sinucigaş la o moschee din Pakistan

O explozie s-a produs luni în interiorul unei moschei din oraşul Peshawar, situat în nord-vestul Pakistanului, unde numeroase persoane se adunaseră pentru rugăciune, a anunţat un ofiţer de poliţie, informează Reuters şi Aljazeera.

În explozie şi-au pierdut viaţa cel puțin 20 de persoane și peste 100 au fost rănite, a declarat un oficial al spitalului, iar multe dintre victime erau ofițeri de poliție care s-au adunat pentru rugăciunile de amiază.

Explozia a fost provocată de atacator sinucigaș.

„Se pare că atacatorul stătea în primul rând la rugăciunea congregației din interiorul moscheii”, a adăugat el.

Nimeni nu și-a asumat responsabilitatea pentru explozia care a distrus moscheea aglomerată, provocând prăbușirea unui zid.

Clădirea este situată într-o zonă foarte fortificată a orașului, care găzduiește birouri și sedii de poliție. Înăuntru se aflau cel puțin 260 de persoane, a declarat un oficial de poliție, Sikandar Khan.

Mai multe persoane prinse sub dărâmături

”O parte a clădirii a căzut şi credem că mai multe persoane se află sub dărâmături“, a precizat acesta.

Imagini de la postul guvernamental PTV au arătat polițiștii și rezidenții care se străduiau să îndepărteze resturi de pe locul exploziei și purtând răniți pe umeri.

„Am primit deja 19 morți și peste 90 de răniți”, a declarat Mohammad Asim, purtător de cuvânt al Spitalului Lady Reading din Peshawar. „Mulți alții sunt în stare critică”.

Dintre răniți, 15 erau în stare critică, a spus Asim.

Peshwar, care se află la marginea districtelor tribale din Pakistan, la granița cu Afganistanul, este adesea vizată de grupări militante, inclusiv talibani pakistanezi.

Grupul, cunoscut sub numele de Tehreek-e-Taliban Pakistan (TTP), este o alianţă de grupuri islamiste sunite și sectare care doresc să răstoarne guvernul și să-l înlocuiască cu propria lor guvernare islamică.

TTP a intensificat atacurile de când a încheiat un așa-zis acord de pace, anul trecut, cu guvernul pakistanez, care a fost facilitat de talibanii afgani.

Exit mobile version