Știri de ultima orăActualitate(VIDEO) Recomandări de la Poliția Rutieră

(VIDEO) Recomandări de la Poliția Rutieră

-

Având în vedere că meteorologii au anunţat înrăutăţirea vremii, polițiștii mehedințeni recomandă tuturor participanţilor la trafic, atât conducători de vehicule, cât şi pietoni, să manifeste maximum de prudenţă.

Pentru a preîntâmpina evenimentele neplăcute, poliţiştii rutieri mehedințeni recomandă să țineți seama de câteva sfaturi utile:

  • Pentru a circula pe drumurile acoperite cu zăpadă, gheață sau polei, autoturismul trebuie să aibă montate anvelopele de iarnă.
  • Anterior deplasării, asigurați-vă că instalațiile de iluminare, semnalizare, climatizare și dezaburire sunt în stare bună de funcționare.
  • Este interzisă conducerea autovehiculelor pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheață sau polei, fără ca acestea să fie dotate cu anvelope de iarnă, iar autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.
  • În cazul în care partea carosabilă este alunecoasă, pentru a încetini trebuie să folosiți frâna de motor.
  • Păstrați, în mers, o distanţă suficientă față de vehiculele din fața dumneavoastră pentru a putea opri în condiţii de siguranţă.

În condiţiile unui trafic aglomerat, precipitaţiile, sub formă de lapoviţă sau ninsoare, precum şi vântul puternic pot determina apariţia unor blocaje rutiere temporare, astfel este necesar să vă păstraţi calmul și să nu uitaţi de politeţea rutieră şi nu blocaţi intersecţiile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Noi decizii ale Comisiei de sistematizare a circulaţiei. Un...

Noi decizii ale Comisiei de sistematizare a circulaţiei. Un nou giratoriu, o staţie desfiinţată şi fără limitatoare de viteză.
Exit mobile version