Acasă Actualitate Om de afaceri reținut după ce a câștigat un contract de deszăpezire...

Om de afaceri reținut după ce a câștigat un contract de deszăpezire cu acte false

Om de afaceri reținut după ce a câștigat un contract de deszăpezire cu acte false
Om de afaceri reținut după ce a câștigat un contract de deszăpezire cu acte false

Un om de afaceri din judeţul Arad a fost reţinut vineri după percheziţiile legate de contractul de deszăpezire câştigat la licitaţie prin folosirea unor documente false, prejudiciul fiind calculat la peste 42 de milioane de lei (fără TVA), transmite Agerpres.

Potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Arad, şapte persoane au fost duse la audieri după percheziţii.

Un om de afaceri în vârstă de 39 de ani a fost reţinut, urmând să fie prezentat magistraţilor Tribunalului Arad în vederea luării de măsuri preventive.

„Activităţile s-au desfăşurat pe raza localităţii Ineu, la sediile şi punctele de lucru a două societăţi comerciale, precum şi la sediul unei instituţii locale, de unde au fost ridicate înscrisuri cu valoare probatorie. Din cercetări, a reieşit că societăţile comerciale în cauză s-au înscris pe o platformă în vederea participării la o licitaţie, având ca obiect întreţinerea curentă pe timp de iarnă a şase loturi de drumuri naţionale şi autostrăzi, valoarea contractului fiind de peste 42.450.000 de lei (fără TVA). În acest sens, ar fi fost depuse mai multe documente folosind înscrisuri nereale/false, în vederea obţinerii şi atribuirii contractului”, a transmis, vineri, IPJ Arad.

Surse din cadrul anchetei au declarat că instituţia la care s-a făcut percheziţie este Primăria Ineu, fiind vizat un angajat. Totodată, sursele arată că firma care a preluat contractul a folosit documente din care a rezultat că deţine mult mai multe utilaje de intervenţie decât are în realitate, calificându-se astfel pentru a participa la licitaţie.

Cercetările se fac pentru înşelăciune, fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals.

Exit mobile version