Știri de ultima orăActualitateCercetătorii au descoperit cum poate fi oprit procesul de îmbătrânire

Cercetătorii au descoperit cum poate fi oprit procesul de îmbătrânire

Cercetătorii laboratorului Sinclair de la Facultatea de Medicină Harvard au făcut o dezvăluire care ar putea schimba viitorul. Aceștia au descoperit cum poate fi oprit procesul de îmbătrânire.

Studiul, publicat pe 12 ianuarie, a arătat că programarea epigenetică, care este modul în care ADN-ul este organizat, afectează procesul de îmbătrânire, potrivit cbsnews.com.

Experimentele au fost făcute pe șoareci pe parcursul a 13 ani. În primul rând, cercetătorii au făcut modificări epigenetice prin modificarea ADN-ului pentru a îmbătrâni șoarecii.

„Există o modalitate clară de a accelera îmbătrânirea prin perturbarea programării epigenetice în celule”, a spus participantul la studiu și cercetătorul Thomas Dixon-McDougall. „Apoi poate fi, de asemenea, restaurat înapoi la o stare de tinerețe”, a adăugat el.

Doi șoareci de aceeași vârstă, aspect total diferit

Dixon-McDougall a fost unul dintre cercetătorii care au luat parte la studiu. S-au uitat la șoareci care au fost păstrați în același loc și cu aceeași secvență de ADN.

Videoclipul de la Facultatea de Medicină Harvard arată cum doi șoareci de aceeași vârstă au un aspect total diferit.

„Unul dintre ei a suferit o procedură de de îmbătrânire artificială”, a spus omul de știință.

Cercetătorii au reușit apoi să inverseze acest proces. Ei au explicat că prin repararea ADN-ului cu terapia asupra genelor, șoarecii au devenit mai tineri.

„Activarea acestor gene este suficientă pentru a șterge aspectele îmbătrânirii”, au menționat autorii studiului.

Procedura s-a realizat prin injectare. Astfel, odată cu implementarea a ceva ce ce este similar cu un virus, cercetătorii au descoperit că celulele șoarecilor au fost actualizate, transformând cromatina și șoarecii – care, spun ei, erau în general sănătoși.

„Am văzut semne de creștere a mușchilor, a forței și a activității”, a spus un participant la studiu.

Următorul pas, testarea descoperirilor la mamifere mai mari

Acum, cercetătorii încearcă să descopere cum ar putea descoperirea să ajute oamenii cu boli precum Alzheimer sau scleroza multiplă.

„Dacă putem interveni pentru a inversa îmbătrânirea, am putea trata multe boli simultan”, a menționat un om de știiță.

Nu au apărut mutații pe parcursul experimentelor, iar următorul pas este testarea descoperirilor la mamifere mai mari.

ȘTIRI VIDEO GdS

Exit mobile version