Acasă Actualitate Profesoara împuşcată de un elev de şase ani dă şcoala în judecată

Profesoara împuşcată de un elev de şase ani dă şcoala în judecată

Profesoara împuşcată de un elev de şase ani dă şcoala în judecată
Profesoara împuşcată de un elev de şase ani dă şcoala în judecată

Directorul școlii din statul american Virginia unde un elev de șase ani a venit cu un pistol la școală și și-a împușcat profesoara a fost destituit. Profesoara rănită a anunțat că va da școala în judecată, scrie BBC, citată de Digi24.

Pe 6 ianuarie, copilul de șase ani a venit la școală cu o armă și a împușcat-o în piept pe profesoara lui, Abigail Zwerner, în vârstă de 25 de ani. Totul s-a întâmplat în timpul orelor.

Polițiștii au stabilit că a fost un act intenționat și că băiatul a venit la școală cu arma mamei, pe care aceasta o deținea legal.

Abigail Zwerner, în vârstă de 25 de ani, a fost externată săptămâna trecută și a anunțat că va da școala în judecată pentru că nu a prevenit acest atac. Consiliul școlii a decis, prin vot, să-l destituie pe George Parker la doar câteva ore după ce avocatul profesoarei a anunțat că va face plângere. Totodată, directorul adjunct al școlii a demisionat din funcție.

Atacul din 6 ianuarie a marcat comunitatea din orașul Newport News din Virginia și a ridicat întrebări cu privire la cine va suporta consecințele juridice.

Avocatul profesoarei a declarat că în ziua atacului, în decurs de trei ore, conducerea școlii a fost avertizată de trei ori de către profesori și alți angajați că băiatul venise cu o armă la el și că amenința oamenii. Conducerea a ignorat aceste avertismente. O profesoară de la școală i-a spus unui oficial că bănuiește că elevul de șase ani a băgat arma în buzunar înainte de a ieși la pauză. Oficialul i-ar fi răspuns: „Păi, are buzunare mici”. Un alt administrator a ignorat solicitarea unui profesor de a verifica dacă băiatul avea asupra lui sau în rucsac o armă, a mai spus avocatul.

Exit mobile version