Acasă Actualitate China: 13.000 de decese asociate cu COVID 19, într-o săptămână

China: 13.000 de decese asociate cu COVID 19, într-o săptămână

China este sub asediul COVID 19
China este sub asediul COVID 19

China a raportat sâmbătă aproape 13.000 de decese asociate COVID-19. Decesele au fost înregistrate în spitale, între 13 şi 19 ianuarie. Un înalt oficial din domeniul sanitar a afirmat că majoritatea populaţiei a fost deja infectată, transmite AFP, citat de Agerpres.

Centrul chinez pentru controlul şi prevenirea bolilor (CDC) a precizat într-un comunicat că, în această perioadă, 681 de pacienţi au murit în spitale ca urmare a insuficienţei respiratorii cauzate de COVID-19. De asemenea, 11.977 au decedat din cauza altor boli asociate coronavirusului.

Aceste cifre nu includ persoanele care au murit acasă după ce au s-au infectat cu coronavirus.

Numărul zilnic de decese ar putea ajunge la 36.000 în China

La jumătatea lunii ianuarie, la mai bine de o lună de la ridicarea restricţiilor sanitare, China a raportat oficial aproximativ 60.000 de decese asociate COVID-19. Acestea au fost înregistrate în unităţile medicale din ţară între 8 decembrie 2022 şi 12 ianuarie 2023, un bilanţ considerat subevaluat, notează AFP.

Potrivit companiei britanice specializate Airfinity, numărul zilnic al deceselor cauzate de COVID-19 în China ar putea creşte la aproximativ 36.000 în perioada sărbătorii Anului Nou Chinezesc. Airfinity estimează, de asemenea, că peste 600.000 de persoane au murit din cauza acestei boli. Acest lucru s-a întâmplat de la momentul la care China a renunţat la restricţiile sanitare, în decembrie.

Zeci de milioane de persoane au călătorit în ultimele zile în toată ţara pentru a-şi vizita familiile cu prilejul Anului Nou Chinezesc, marcat duminică. Acest lucru a stârnit temeri cu privire la riscul unei noi explozii a numărului de contaminări.

Exit mobile version