Acasă Actualitate Biciclist accidentat de o şoferiţă drogată

Biciclist accidentat de o şoferiţă drogată

Un mort și doi răniți într-un accident cu trei mașini produs pe DN 2
Un mort și doi răniți într-un accident cu trei mașini produs pe DN 2

O femeie dintr-un sat din Alba care a acroşat cu autoturismul un consătean aflat pe bicicletă a fost depistată de poliţişti sub influenţa substanţelor interzise, a transmis marţi Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Alba, citat de Agerpres.

„La data de 9 ianuarie 2023, în jurul orei 20.00, poliţiştii din Blaj au intervenit pentru soluţionarea unui accident rutier produs pe strada Principală din comuna Mihalţ. Din primele cercetări efectuate de poliţişti a rezultat că o femeie de 40 de ani, din comuna Mihalţ, în timp ce conducea un autoturism, a acroşat un biciclist care se deplasa pe marginea carosabilului. În urma accidentului, biciclistul a suferit leziuni corporale uşoare şi a fost transportat la spital”, se menţionează în comunicat.

Atât conducătoarea auto, cât şi biciclistul au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Potrivit IPJ Alba, în urma testării conducătoarei auto cu aparatul drogtest, a rezultat că era sub influenţa substanţelor interzise, motiv pentru care a fost condusă la spital, unde i-au fost recoltate mostre biologice, în vederea stabilirii prezenţei în organism a substanţelor interzise.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă şi conducere sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Şofer drogat şi băut

Tot sub influenţa substanţelor cu efect psihoactiv, dar şi băut a fost depistat la volan şi un tânăr din comuna Vinţu de Jos.

„La data de 10 ianuarie 2023, în jurul orei 00.30, poliţiştii Secţiei 2 Poliţie Rurală Vinţu de Jos au oprit, pentru control, pe DJ 107C, pe raza localităţii Vinţu de Jos, un autoturism condus de un tânăr de 21 de ani, din comuna Vinţu de Jos. În urma testării conducătorului auto, cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,10 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar în urma testării cu aparatul drogtest, a rezultat că era sub influenţa substanţelor cu efect psihoactiv, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre biologice, în vederea stabilirii prezenţei, în organism, a substanţelor interzise”, arată IPJ Alba.

În acest caz, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Exit mobile version