Acasă Magazin Căutătorii unei comori naziste au invadat un sătuc din Olanda

Căutătorii unei comori naziste au invadat un sătuc din Olanda

Căutătorii unei comori naziste au invadat un sătuc din Olanda
Căutătorii unei comori naziste au invadat un sătuc din Olanda

Zeci de oameni au căutat, la sfârşitul săptămânii trecute, un tezaur pe care soldaţi ai Germaniei naziste l-ar fi îngropat în satul olandez Ommeren. Informaţia despre tezaur a venit de la Arhivele Naţionale ale Ţărilor de Jos, care au dezvăluit o hartă ce pare să indice locul unde au fost îngropate patru lăzi pline cu bijuterii, monede, aur, ceasuri, diamante şi alte pietre preţioase, informează Agerpres.

Autorităţile locale iau în calcul măsuri suplimentare la Ommeren, unde numeroase persoane şi-au petrecut weekendul încercându-şi norocul în căutarea presupusei comori din al Doilea Război Mondial, deşi cercetările efectuate anterior de statul olandez în acel loc nu au condus la descoperirea acesteia.

Potrivit unui purtător de cuvânt municipal, vânătorii de comori, înarmaţi cu lopeţi şi detectoare de metale, au făcut săpături chiar şi pe proprietăţi private. Poliţia nu a dat încă amenzi, cerându-le doar să părăsească zona.

Proprietarul unui teren a găsit un bărbat intrat până la piept într-o groapă pe care o săpase în speranţa că va găsi comoara.

Obiectele de valoare au fost furate de nazişti de la o bancă din oraşul olandez Arnhem, în august 1944.

Harta Arhivelor Naţionale oferă indicii despre localizarea comorii, pe baza mărturiei unui soldat german, care în 1947 a mărturisit că a văzut cu ochii lui cum trei dintre colegii săi au îngropat cele patru lăzi de muniţii pline cu valori. Autorităţile olandeze au încercat de mai multe ori de atunci să găsească această comoară, dar fără succes. Una dintre teoriile vehiculate este că aceiaşi soldaţi germani ar fi dezgropat lăzile câteva zile mai târziu.

Exit mobile version