Acasă Actualitate Carburanții s-au scumpit masiv în prima zi din 2023

Carburanții s-au scumpit masiv în prima zi din 2023

Prețul benzinei a crescut azi cu 36 de bani pe litru și cel al motorinei cu 38 de bani pe litru în stațiile Petrom, liderul pieței, scumpire care a urmat matematic abandonarea reducerii cu 50 de bani pe litru decisă de Guvern și reducerea accizei.

Stația Petrom de pe Șoseaua Virtuții din București, monitorizată de noi în acest an, afișează pe data de 1 ianuarie 2023, în aplicația Petrom, un preț al benzinei standard de 6,34  lei/litru, în timp ce prețul motorinei standard este de 7,51 lei/litrul.

Așadar, din prima zi a anului, prețul benzinei standard a crescut cu 36 de bani pe litru, iar cel al motorinei standard cu 38 de bani pe litru. Majorările de preț la pompă au survenit ca urmare a două modificări importante.

Prima este ridicarea plafonării de 50 de bani pe litru – jumătate efort al Guverului, jumătate al companiilor petroliere – în condițiile în care Guvernul nu a mai prelungit acest mecanism, pentru că prețurile au scăzut oricum semnificativ, cu aproape un leu pe litru doar în luna decembrie

Exit mobile version