Acasă Actualitate Comandamentul de iarnă care va activa în zonele destinate vacanţei de sezon,...

Comandamentul de iarnă care va activa în zonele destinate vacanţei de sezon, înfiinţat de ANPC

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor
Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) înfiinţează, începând de luni, Comandamentul de iarnă care, în premieră în acest an, va acoperi zone destinate vacanţei de sezon din 6 zone ale ţării.

Potrivit unui comunicat al ANPC, cele 6 zone acoperite de Comandament sunt Valea Prahovei, Braşov, Bucovina, Maramureş, Băile Herculane – Rânca şi Cluj – Băile Felix.

„De-a lungul anilor în care s-au desfăşurat comandamente, s-a creat falsa impresie că acestea trebuie să debuteze cu o perioadă de consiliere. Nimic mai fals! Înţeleg să consiliem şi să îndrumăm operatorii economici noi pe piaţă sau pe cei pe la care nu am mai trecut de-a lungul activităţii desfăşurate de aceştia. Acolo unde, în schimb, constatările ne vor arăta abateri de la bunul simţ comercial, se vor aplica sancţiuni în funcţie de gravitatea celor constatate. A nu-ţi respecta consumatorul ce îţi trece pragul pentru că invoci necunoaşterea legii nu poate fi o scuză şi nici o justificare.

Românii au ales alte destinaţii de vacanţă pentru că, în timp, serviciile puse pe piaţă de către unii dintre operatorii economici au lăsat sau lasă de dorit. Consider acest comunicat un avertisment transmis public. Cumpăraţi produse de calitate, faceţi curăţenie, înlocuiţi saltele şi cearceafuri, acolo unde este nevoie, şi trataţi turiştii ca pe membrii familiei voastre”, a declarat Horia Constantinescu, preşedintele ANPC, conform Ageerpres.

Comandamentul de iarnă 2022 se va afla sub coordonarea directă a preşedintelui ANPC

Comandamentul de iarnă 2022 se va afla sub coordonarea directă a preşedintelui ANPC, a vicepreşedinţilor Mihai Culeafă şi Sebastian Hotca şi a directorului general Paul Anghel.

Verificările vor fi realizate de comisarii ANPC, astfel încât, până pe data de 13 ianuarie 2023, perioada în care structura va fi activă, să poată fi monitorizate principalele zone vizate de turişti şi iubitorii sporturilor de iarnă, în perioada cea mai aglomerată din acest sezon.

Exit mobile version