Acasă Actualitate Sute de angajați de la Petromidia cer majorarea salariilor

Sute de angajați de la Petromidia cer majorarea salariilor

Protestatarii sunt nemulțumiți că cei din conducere resping negocierea cu sindicatul care a cerut majorarea drepturilor salariale
Protestatarii sunt nemulțumiți că cei din conducere resping negocierea cu sindicatul care a cerut majorarea drepturilor salariale

Sute de oameni de la la Rompetrol – Petromidia care au ieșit din schimbul de noapte s-au adunat pe platoul din fața Administrației. Protestatarii sunt nemulțumiți că cei din conducere resping negocierea cu sindicatul care a cerut majorarea drepturilor salariale.
Protestatarii au ieșit în fața sediului rafinăriei Rompetrol din Năvodari după ce chiar în timpul nopții au aflat că administrația refuză continuarea negocierilor sindicale.

Conducerea ar fi transmis că amână negocierile până în primăvara viitoare, decizie neacceptată de salariați. Protestatarilor încep sa li se alături și cei din schimbul de zi care ar fi trebuit sa între la lucru.

Angajații Rompetrol Petromidia cer ca salariile să le fie mărite acum, începând cu luna decembrie, cer condiții mai bune de muncă, încadrarea în grupa specială.

Asta pentru că o grupa de muncă superioară i-ar scoate mai devreme la pensie după o viață plină de riscuri în rafinărie.

Anul trecut, în iulie, la Petromidia a avut loc o explozie urmată de un uriaș incendiu.

Suflul exploziei a fost atât de puternic, încât a produs pagube uriașe, un angajat a fost găsit mort și alți doi, grav răniți, cu arsuri mari pe suprafața corpului au fost tranportați la spitale din București.

Acum, activitatea din Rafinărie nu este blocată. Acolo se muncește la foc continuu și fluxul nu poate fi întrerupt.

Conducerea Rompetrol rafinare a transmis că va trimite un punct de vedere despre protest.

Exit mobile version