Acasă Actualitate Cutii cu excremente de urs, vândute ca suvenir la Târgu Secuiesc

Cutii cu excremente de urs, vândute ca suvenir la Târgu Secuiesc

Producătorul „suvenirelor“ cu excremente de urs, amendat cu 40.000 de lei
Producătorul „suvenirelor“ cu excremente de urs, amendat cu 40.000 de lei

Cutii de 30 de grame cu „urme de urs” se vând într-un local din Târgu Secuiees, iar firma producătoare garantează că excrementele sunt autentic secuiești. Protecția Consumatorului Covasna a spus că acestea nu pot fi retrase de la vânzare deoarece pe etichetă scrie că nu este destinat consumului de către oameni, scrie Profit.ro.

„Se vinde la noi în județ, am găsit la Târgu Secuiesc, într-un bar care are franciza celor de la Lixid Project, cei care fac berea Csíki Sör și chipsurile cu aceeași denumire. Am înțeles că e un fel de suvenir, nu au putut să ne dea o explicație. Se dă și un termen de valabilitate, care e aiurea, nu înțeleg la ce să dai termen de valabilitate dacă nu este produs alimentar.

Traducerea nu este completă, se afirmă acolo că este produs secuiesc, produs în Székelyföld, și că se poate lucra cu el, se poate lua în mână și mula ca o plastilină, așa mi s-a explicat. Te-ai putea juca cu el, într-un fel, dar nu știu dacă e în regulă, ce se întâmplă dacă un copil se joacă cu el și îl bagă în gură?”, a declarat comisarul-șef adjunct al OPC Covasna, pentru WeRadio.

100% excremente de urs brun transilvănean

Eticheta are un avertisment, prin care se explică faptul că produsul nu trebuie lăsat la îndemâna copiilor. 

„Eu am rămas perplex când am văzut conserva, are 30 de grame, e o bucățică mică înăuntru, e ușoară, dar nu mi-a venit să cred. Dacă are avertismentul, nu avem ce să facem, nu este produs comestibil, se pare că ar fi suvenir”, a mai spus comisarul-șef adjunct de la OPC.

Eticheta de pe conservă mai arată faptul că produsul conține 100% excremente de urs brun transilvănean, „fără gluten, fără conservanți, vegan”, iar nedeschis, își păstrează calitatea pe termen nelimitat în interiorul ambalajului. În schimb, după deschidere, trebuie „folosit” în termen de 22 de ore.

Exit mobile version