Acasă Actualitate Vouchere de vacanţă decontate prin CAS pentru angajaţii de la privat

Vouchere de vacanţă decontate prin CAS pentru angajaţii de la privat

Vouchere de vacanţă decontate prin CAS pentru angajaţii de la privat
Vouchere de vacanţă decontate prin CAS pentru angajaţii de la privat

Angajaţii din mediul privat ar putea beneficia de aceleaşi avantaje precum cei care lucrează la stat. Cum ar fi, de exemplu, vouchere de vacanţă, decontate integral prin CAS. Este o iniţiativă propusă de ministrul Turismului, menită să revitalizeze domeniul HoReCa, informează Observatornews.

Veşti bune pentru 4,2 milioane de români care lucrează în mediul privat. Aceştia ar putea primi vouchere de vacanţă, decontate 100% din CAS.

Este anunţul făcut chiar de ministrul Turismului. Nu se ştie exact care va fi valoarea acestor vouchere. Cert este că angajaţii la stat primesc vouchere de vacanţă în valoare de 2.550 de lei, iar de la 1 ianuarie valoarea acestora va creşte la 3.000 de lei.

Ministrul Turismului susţine că va fi un efort bugetar destul de mare, aproximativ un miliard de lei, iar această decizie ar putea fi luată pentru a revitaliza industria HoReCa.

În acest moment, angajatorii pot oferi vouchere de vacanţă angaţilor care au un contract individual de muncă, iar valoarea acestora maximă poate ajunge la echivalentul a şase salarii brute. Mai mult, angajatorii sunt scutiţi de contribuţia asiguratorie pentru muncă în valoare de 2,25% din salariul mediu brut al angajatului.

Exit mobile version