Acasă Actualitate România găzduieşte Reuniunea Liderilor de la Munchen

România găzduieşte Reuniunea Liderilor de la Munchen

Ministerul Afacerilor Externe
Ministerul Afacerilor Externe

România găzduieşte, începând de duminică, Reuniunea Liderilor de la München (Munich Leaders Meeting – MLM). Evenimentul este un format al Conferinţei de Securitate de la München. Acesta se desfăşoară chiar înaintea întâlnirii pe care o au, săptămâna viitoare, tot la Bucureşti, miniştrii de externe ai statelor membre NATO, scrie News.ro.

Reuniunea Liderilor de la München (Munich Leaders Meeting – MLM) se va desfăşura în perioada 27 – 29 noiembrie, iar Ministerul român de Externe este co-organizator.

Este pentru prima oară când evenimentul – care începând din 2009 se desfăşoară o dată sau de două ori pe an – are loc în Europa de Est. Precedenta ediţie a avut loc la Washington.

Participanţi din 25 de state

Evenimentul va reuni participanţi la nivel înalt din peste 25 de state. Este vorba despre actuali şi foşti oficiali, experţi şi analişti renumiţi, formatori de opinie.

Reuniunea Liderilor de la München are un format atipic. Ea se desfăşoară cu uşile închise, în baza regulilor de tip Chatham House. De asemenea, nu are un desfăşurător de intervenţii prestabilit. Invitaţii sunt încurajaţi să participe la toate sesiunile în mod interactiv şi pe fond, în dialog cu ceilalţi participanţi. Ideea acestui format este crearea unui spaţiu pentru generarea de noi idei şi soluţii pentru problemele cele mai presante de politică externă şi securitate. Nu este întâmplătoare organizarea evenimentului chiar înaintea reuniunii ministeriale NATO, securitatea în regiunea Mării Negre fiind una dintre temele principale.

Citeşte şi: Kim Jong Un vrea să aibă cea mai puternică forţă nucleară din lume

Exit mobile version