Acasă Actualitate Kim Jong Un vrea să aibă cea mai puternică forţă nucleară din...

Kim Jong Un vrea să aibă cea mai puternică forţă nucleară din lume

Kim Jong Un vrea să aibă cele mai puternice arme nucleare
Kim Jong Un vrea să aibă cele mai puternice arme nucleare

Liderul Kim Jong Un a declarat că obiectivul final al ţării sale este să deţină cea mai puternică forţă nucleară din lume. Declaraţia a fost făcută în timp ce a promovat zeci de ofiţeri militari implicaţi în recenta lansare a celei mai importante rachete balistice din Coreea de Nord, a informat duminică presa de stat nord-coreeană, transmite Reuters.

Anunţul vine după ce liderul de la Phenian a inspectat lansarea noii rachete balistice intercontinentale Hwasong-17 (ICBM). Acesta s-a angajat, pe 18 noiembrie, să contracareze ameninţările nucleare ale SUA cu ajutorul armelor nucleare, scrie Agerpres.

Construirea forţei nucleare este menită să protejeze în mod eficient demnitatea şi suveranitatea statului şi poporului, iar „scopul său final este de deţinerea celei mai puternice forţe strategice la nivel mondial, forţă absolută fără precedent în acest secol”, a afirmat Kim Jong Un în ordinul de promovare a ofiţerilor.

„Cea mai puternică armă strategică din lume”

Kim Jong Un a numit Hwasong-17 „cea mai puternică armă strategică din lume”. El a spus că aceasta demonstrează hotărârea şi capacitatea Coreei de Nord de a construi, în cele din urmă, cea mai puternică armată din lume.

Oamenii de ştiinţă nord-coreeni au făcut un „salt minunat înainte în dezvoltarea tehnologiei de montare a focoaselor nucleare pe rachete balistice”, a mai spus Kim Jong Un.

Pozând alături de oameni de ştiinţă, ingineri, oficiali militari şi alte persoane implicate în organizarea acestor teste, liderul nord-coreean a declarat că se aşteaptă ca aceştia să continue să extindă şi să consolideze capacitatea nucleară de descurajare a ţării într-un ritm extraordinar de rapid.

Aceştia au depus un jurământ de credinţă faţă de partidul de guvernământ. Ei s-au angajat să apere „autoritatea absolută” a partidului şi a lui Kim Jong Un. De asemenea, au jurat că „rachetele noastre vor zbura viguros numai în direcţia indicată” de liderul nord-coreean.

Citeşte şi: A murit actrița de comedie Sanda Toma

Exit mobile version