Acasă Actualitate Viktor Orban nu poate fi sancționat pentru declarațiile rasiste de la Tușnad

Viktor Orban nu poate fi sancționat pentru declarațiile rasiste de la Tușnad

Viktor Orban nu poate fi sancționat pentru declarațiile rasiste de la Tușnad
Viktor Orban nu poate fi sancționat pentru declarațiile rasiste de la Tușnad

Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a decis că Viktor Orban nu poate fi sancționat de autoritățile române pentru declarațiile rasiste de la Tușnad deoarece are imunitate. Autoritatea a fost sesizată după ce premierul ungar a spus, într-o vizită pe care a efectuat-o în România vara aceasta, că europenii nu ar trebui să se amestece cu alte rase, informează Digi24.

CNCD a decis în şedinţa de miercuri că premierul Ungariei, Viktor Orban, nu poate fi sancționat pentru declarațiile pe care le-a făcut la sfârşitul lunii iulie la Băile Tușnad pentru că beneficiază de imunitate jurisdicțională.

Conform Codului Penal, legea penală nu se aplică infracțiunilor săvârșite de reprezentanți diplomatici ai statelor străine sau de către alte persoane care, în conformitate cu tratatele internaționale, nu sunt supuse jurisdicției penale a statului român.

După incidentul pentru care a fost criticat și pe scena internațională, președintele CNCD, Csaba Asztalos, spunea că nu s-a autosesizat CNCD tocmai pentru că Viktor Orban beneficiază de această imunitate, fiind premier al Ungariei, iar plângerea a fost făcută de deputatul PNL Alexandru Muraru.

Premierul maghiar Viktor Orban a spus, în luna iulie, la Băile Tușnad, că „există acea lume în care europenii se amestecă cu cei veniți din afara Europei”. „Aceea e o lume amestecată. Și mai suntem noi amestecați, europeni cu europeni. Suntem dispuși să ne amestecăm între noi (noi, europenii – nr.r.), dar să nu devenim o rasă amestecată”, a mai spus Orban.

Exit mobile version