Acasă Actualitate Facebook face concedieri masive pentru prima dată de la înfiinţare

Facebook face concedieri masive pentru prima dată de la înfiinţare

Meta, dat în judecată pentru că folosește tehnologii avansate pentru a-i face pe tineri dependenți de Instagram și Facebook
Meta, dat în judecată pentru că folosește tehnologii avansate pentru a-i face pe tineri dependenți de Instagram și Facebook

​Meta (Facebook) va face pentru prima oară concedieri masive și va renunța la multe mii de angajați, scrie Wall Street Journal, care adaugă că anunțul ar putea veni miercuri. Meta are 87.000 de angajați și cotația acțiunilor a scăzut cu 70% în acest an, conform News.ro.

Facebook a tot angajat oameni, crescând efectivele cu 27.000 în 2020 și 2021, și cu 15.000 în primele nouă luni din 2022. Acum, în premieră, este pe cale de a anunța disponibilizări masive.

Declarații din trecut ale șefilor companiei au indicat că lucrurile nu stau bine și că este nevoie să se facă economii. Valoarea de piață a Meta a scăzut cu 70% în acest an, iar lucrurile au mers prost de când Facebook s-a rebrănduit în Meta și a anunțat că se va concetra pe Metavers, un mediu virtual despre care nu se știe dacă va avea vreodată succes.

Facebook are o capitalizare de piață de 243 miliarde dolari, iar în septembrie 2021 era la peste 1.000 de miliarde dolari.

Facebook (Meta) a evoluat de la 15 angajaţi în 2005, la 87.000 anula acesta.

Exit mobile version