Acasă Actualitate China, îngrijorată cu privire la „evoluţia situaţiei actuale în Ucraina“

China, îngrijorată cu privire la „evoluţia situaţiei actuale în Ucraina“

China a donat Cubei 100 de milioane de dolari în contextul crizei economice
China a donat Cubei 100 de milioane de dolari în contextul crizei economice

China şi-a exprimat marţi îngrijorarea cu privire la ”evoluţia situaţiei actuale în Ucraina” după ce 19 persoane au murit şi 105 au fost rănite în bombardamentele ruse de luni împotriva mai multor oraşe ucrainene, transmite EFE.

”China cere ca părţile implicate să-şi soluţioneze diferendele prin intermediul dialogului şi al consultărilor”, a declarat purtătorul de cuvânt al MAE chinez, Mao Ning, într-o conferinţă de presă.

Funcţionarul chinez a transmis totodată ”disponibilitatea” Chinei de ”a acţiona împreună cu comunitatea internaţională” şi de a juca ”un rol constructiv în detensionarea situaţiei”.

Cel puţin 19 oameni au murit în bombardamentele ruse de luni

Cel puţin 19 oameni au murit şi 105 au fost răniţi în bombardamentele ruse de luni asupra mai multor oraşe ucrainene, potrivit ultimului bilanţ dat publicităţii de serviciile de urgenţă ucrainene, citat de agenţia de ştiri Ukrinform.

Conform datelor actualizate periodic de Biroul ONU pentru Drepturile Omului, de la începerea invaziei ruse în Ucraina, la 24 februarie, au fost ucişi cel puţin 6.221 de civili, iar 9.371 au fost răniţi.

EFE notează că, de la izbucnirea conflictului, China a menţinut o atitudine ambiguă, cerând deopotrivă respect pentru ”integritatea teritorială a tuturor ţărilor”, inclusiv a Ucrainei, şi atenţie pentru ”preocupările legitime a tuturor ţărilor”, o referire la Rusia.

Exit mobile version