Acasă Actualitate Barajul Tăul Mare ar putea ceda. Ce mesaje transmit autoritățile

Barajul Tăul Mare ar putea ceda. Ce mesaje transmit autoritățile

Foto: Alba24

Autoritățile au transmis un nou mesaj Ro-Alert duminică după-amiază pentru locuitorii din zona Barajului Tăul Mare din Roșia Montană. Aceștia sunt îndemnați să evacueze zona pentru că există pericolul ca barajul să cedeze.

Reamintim că în cursul nopții o parte din localnici eu fost evacuați, după ce a apărut o fisură la baraj, la circa 10 metri de lacul de acumulare. Specialiștii ajunși la fața locului au decis ca barajul să fie golit pentru remedierea avariilor, scrie Hotnews.

  • ”Atenție! Locuitorilor din Roșia Montană, din proximitatea albiei pârului Foieș! În urma evaluării din teren s-a constatat că evacuarea preventivă este imperativ necesară pentru protejarea vieții dumneavoastră!
  • Există pericolul ca barajul Tăul Mare să cedeze. Se recomandă evacuarea preventivă pentru 2 3 zile, până nivelul apei din baraj ajunge la un risc acceptabil.
  • Pentru autoevacuare se va lua legătura cu autoritățile prezente în Roșia Montană, sau identificați un loc înalt, în care să vă deplasați în cel mai scurt timp, când se dă ordinul de evacuare! ISU Alba”, se arată în mesajul Ro-Alert, conform Alba.24.

Operațiunile pentru golirea parțială a lacului Tăul Mare de lângă Roșia Montană continuă, duminică după-amiază. Prin acțiunile de evacuare cu motopompe de mare capacitate, s-a reușit scăderea nivelului apei.

Exit mobile version