Acasă Actualitate Air Moldova nu va relua zborurile spre Rusia

Air Moldova nu va relua zborurile spre Rusia

Air Moldova nu va relua zborurile spre Rusia
Air Moldova nu va relua zborurile spre Rusia (Foto: Radio Europa Libera Moldova)

Principala companie aeriană din Republica Moldova, Air Moldova, a renunţat, în cele din urmă, la decizia de a relua zborurile comerciale spre Moscova pe care o anunţase săptămâna trecută, în plin conflict în Ucraina.

„Autoritatea Aeronautică Civilă din Republica Moldova a anunţat o directivă operaţională care le interzice companiilor naţionale să efectueze zboruri în spaţiul aerian al Rusiei”, a transmis, într-un comunicat publicat duminică seară, Air Moldova, informează Agerpres.

Air Moldova a anunţat, vinerea trecută, reluarea de la 1 octombrie a zborurilor spre Rusia

„Prin urmare, compania Air Moldova nu va putea asigura operaţiuni de zbor între Chişinău şi Moscova, care au fost anunţate anterior pentru 1 octombrie”, a adăugat operatorul aerian.

Operatorii aerieni naţionali din Republica Moldova vor avea interdicţie să efectueze zboruri în Federaţia Rusă, conform unei directive operaţionale adoptate sâmbătă de Autoritatea Aeronautică Civilă.

Air Moldova a anunţat, vinerea trecută, reluarea de la 1 octombrie a zborurilor spre Rusia, întrerupte de la declanşarea ofensivei ruse împotriva Ucrainei, la 24 februarie.

Exit mobile version