Acasă Actualitate Olt: Șoferi fără permis sau sub influența băuturilor alcoolice

Olt: Șoferi fără permis sau sub influența băuturilor alcoolice

Olt: Șoferi fără permis sau sub influența băuturilor alcoolice

Ieri, 12 august a.c., poliţiştii rutieri și polițiștii de ordine publică, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, au desfășurat activități pentru depistarea conducătorilor auto aflați sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive, dar și pentru creșterea gradului de siguranță a cetățenilor.

Astfel, pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat 158 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 45.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor privind circulația pe drumurile publice, dar și pentru încălcarea unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

Ca măsură complementară a unor abateri constatate, polițiștii au reținut 17 permise de conducere și 4 certificate de înmatriculare.

Tânăr de 25 ani de ani prins fără permis

În cadrul activităților, în jurul orei 21.00, polițiștii Poliției Municipiului Slatina au oprit pentru control un autoturism, condus de un tânăr, în vârstă de 25 de ani.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliției Române, polițiștii au constatat faptul că tânărul nu posedă permis de conducere.

Pe numele acestuia a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Tânăr de 37 de ani cu alcoolemie de 0,81 mg/l

De asemenea, în jurul orei 22.00, polițiștii Secției nr. 7 Poliție Rurală Dănesa, în timp ce desfășurau activități pe strada Nicolae Titulescu, din comuna Văleni, au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat, în vârstă de 37 de ani.

Întrucât la înmânarea documentelor, polițiștii au sesizat că bărbatul aflat la volan avea un comportament agitat, i-au solicitat acestuia testarea cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Șofer de autoutilitară cu alcoolemie mare

Ulterior, în jurul orei 00:00, polițiștii Secției nr. 3 Poliție Rurală Corabia, în timp ce se aflau pe Drumul Județean 642, în comuna Izbiceni, au oprit pentru control o autoutilitară condusă de un bărbat, în vârstă de 38 de ani.

Și în cazul acestuia, la testarea cu aparatul etilotest, rezultatul a fost unul pozitiv, fiind indicată valoarea de 1,39 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cei doi conducători auto au fost conduși la unități medicale, în vederea prelevării de mostre biologice, pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei.

În ambele situații, polițiștii au întocmit dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Activitățile polițiștilor vor continua și în perioada următoare!

Exit mobile version