Acasă Actualitate ANPC: Amenzi de 70.000 de lei localurior de pe Valea Prahovei

ANPC: Amenzi de 70.000 de lei localurior de pe Valea Prahovei

Comisarii de la Protecţia Consumatorilor au au oprit temporar activitatea a doi operatori economici.
Comisarii de la Protecţia Consumatorilor au au oprit temporar activitatea a doi operatori economici

Într-o singură zi de controale, comisarii de la Protecţia Consumatorilor au dat amenzi în valoare totală de 70.000 lei mai multor localuri de pe Valea Prahovei. Au retras de la vânzare peste 100 de kilograme de produse alimentare şi au oprit temporar activitatea a doi operatori economici.

Au fost controlate în Predeal un hotel cu restaurant, iar în Sinaia o pizzerie, o shaormerie, două restaurante și un Bistro.

Inspectorii de la Protecţia Consumatorilor din Prahova şi Braşov au gasit frigidere murdare, congelatoare cu strat gros de gheaţă, plite de gătit neigienizate, produse alimentare fără etichetă sau cu termenul de valabilitate depăşit, ori produse care se preparau cu alte tipuri de brânzeturi decât cele declarate în meniu.

De asemenea, au fost descoperite ustensile de bucătărie deteriorate și porţii de mâncare gătită care nu erau ţinute la masa caldă; iar graficele de schimb al uleiului de prăjire nu erau necompletate la zi.

În camerele de cazare a turiștilor, comisarii au remarcat lipsa salteluţelor de protecţie, tăblii de pat cu bucăţi de material lipsă, pereţi murdari, mobilier cu vopsea exfoliată si cearşafuri de pat cu fire de păr.

Exit mobile version