Acasă Actualitate Caniculă și furtuni în mai multe regiuni din România

Caniculă și furtuni în mai multe regiuni din România

Caniculă și instabilitate atmosferică în România
Caniculă și instabilitate atmosferică în România

Administrația Națională de Meteorologie a emis vineri o informare privind disconfortul termic accentuat, pentru zilele de vineri și sâmbătă, în sud și sud-est,iar pentru vineri în vestul României. Vineri, în nord, nord-est și centru, iar sâmbătă în sud-est se anunță furtuni, cu ploi torențiale și grindină.

Conform informării meteo, vineri și sâmbătă, disconfortul termic va fi ridicat, local, în regiunile sudice și sud-estice, iar vineri și în cele vestice, astfel încât indicele de temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 33 și 36 de grade. Vineri, local în regiunile nordice, nord-estice și centrale, iar sâmbătă în cele sudice și sud-estice vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Vor fi intensificări ale vântului, vijelii (viteze la rafală de peste 60…70 km/h), descărcări electrice, averse ce vor avea și caracter torenţial și izolat grindină.

Cantitățile de apă vor depăși pe alocuri 20…30 l/mp.

Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.
Exit mobile version