Acasă Actualitate Elena Udrea află pe 10 iunie dacă va fi extrădată în România

Elena Udrea află pe 10 iunie dacă va fi extrădată în România

Terenul Elenei Udrea a ajuns deja la a doua licitație
Terenul Elenei Udrea a ajuns deja la a doua licitație

Elena Udrea află în 10 iunie dacă va fi extrădată în România, unde are de executat o pedeapsă de 6 ani de închisoare, în dosarul Gala Bute. E a fost adusă în cătușe în fața instanței.

„Sper să am parte de o justiție dreaptă în Bulgaria, de care nu am avut parte în România. Se fac presiuni și asupra justiției de aici, a spus-o chiar purtătorul de cuvânt al Curții de Apel. Dacă fac în Bulgaria presiuni, ce pot face în România!”, a spus Elena Udrea, potrivit News.ro.

La procesul de azi a fost audiat un martor, o juristă care a fost închisă în același timp cu Elena Udrea și care a vorbit despre condițiile de detenție din România. Aceasta a spus că sunt condiții inumane și că de 3 ani se judecă cu statul român din acest motiv.

Curtea de Apel din Sofia urmează să se pronunțe în 10 iunie.

Udrea este de mai mult de o lună în arest în Bulgaria, iar o instanță s-a pronunțat deja, în 19 aprilie, în favoarea extrădării. Elena Udrea a făcut contestație, care este în prezent judecată de Curtea de Apel.

Elena Udrea a fost reţinută pe 7 aprilie de poliţia de frontieră bulgară

Udrea (48 de ani) a fost reţinută pe 7 aprilie de poliţia de frontieră bulgară atunci când încerca să treacă cu automobilul în Grecia prin punctul de trecere a frontierei Kulata. Ea fusese dată în urmărire în urma condamnării definitive în dosarul ‘Gala Bute’ – 6 ani închisoare cu executare.

Pe 20 aprilie Tribunalul districtual din Blagoevgrad (sud-vestul Bulgariei) a decis că Elena Udrea va fi extrădată în România, dar decizia nu a fost definitivă și a fost atacată de către Udrea la Curtea de Apel de la Sofia, potrivit Agerpres.

Exit mobile version