Acasă Actualitate Elevii care vor să fie admişi la profil vocațional vor fi evaluaţi...

Elevii care vor să fie admişi la profil vocațional vor fi evaluaţi în mai

Unul din centrele de examen pentru clasele cu program bilingv va fi la Liceul Tehnologic ”Constantin Brâncuși” din Craiova.
Unul din centrele de examen pentru clasele cu program bilingv va fi la Liceul Tehnologic ”Constantin Brâncuși” din Craiova.

Elevii care vor să fie admiși în clasa a IX-a la specializări vocaționale – sport sau arte, la clase cu program bilingv sau la profil pedagogic trebuie să susțină examene suplimentare față de evaluarea națională. Probele de verificare se desfășoară în luna mai. Înscrierile pentru aceste probe se desfăşoară în zilele de 16 şi 17 mai.

Examenele de verificare a cunoștințelor specifice pentru admiterea în clasa a IX-a la clase cu profil vocațional se susțin în perioada 18-20 mai. Cei mai mulţi candidaţi sunt aşteptaţi pentru susţinerea probelor pentru evaluarea competenţelor de comunicare într-o limbă străină, pentru clasele de a IX-a cu predare în regim bilingv. Astfel de clase sunt la Colegiul Național „Frații Buzești“, Colegiul Național „Carol I“, Colegiul Național „Elena Cuza“, dar și la Liceul „Voltaire“.

Două centre de examen penru clasele de bilingv

Pentru evaluarea competenţelor de comunicare într-o limbă străină anul acesta au fost stabilite două centre de evaluare.

„Înscrierile pentru probele de evaluare a comptenţelor lingvistice se fac la şcolile gimnaziale la care sunt înscrişi elevii. Am stabilit două centre de evaluare, pentru că ne aşteptăm la mulţi candidaţi. De exemplu, pentru limba engleză ne aşteptăm la aproximativ 1.000 de candidaţi, iar pentru limba franceză la peste 600 de candidaţi. Am stabilit astfel ca centre de evaluare, Liceul CFR şi Liceul „Constantin Brâncuşi” din Craiova. Probele vor consta într-o probă scrisă care va dura 60 de minute şi într-un interviu. Proba scrisă va avea 70 de puncte, iar interviul 30 de puncte. Nu se vor acorda note. Candidaţii vor primi la final admis sau respins”, a precizat Oana Zaharie, inspector şcolar general adjunct.

 Elevii care au certificate de competență lingvistică egal sau superior nivelului A2 își pot echivala examenul. Probele se vor susţine la franceză, engleză, spaniolă, germană

De asemenea, inspectorul școlar general adjunct, Oana Zaharie, a precizat că broșura cu detaliile admiterii va fi publicată pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean Dolj, începând de azi, 9 mai.

Exit mobile version