13.7 C
Craiova
luni, 3 octombrie, 2022
Știri de ultima orăActualitateDIICOT bănuieşte mai multe persoane că spălau bani pentru mafia rusă

DIICOT bănuieşte mai multe persoane că spălau bani pentru mafia rusă

Procurorii DIICOT au dus la audieri, joi, mai multe persoane, între care și un furnizor pentru festivaluri muzicale, Corneliu Ladin, pe care îi acuză că au falsificat documente prin care au determinat o bancă să le facă plăți în numele unui offshore, au declarat surse pentru G4Media. Este vorba de 16 milioane de dolari pe care gruparea le-ar fi încasat ilegal.

Raisa Ladin, o rudă a lui Corneliu Ladin, a reprezentat un offshore din Belize în perioada 2015-2017, condus la acea vreme de un rus rezident în SUA.

În 2021, Raisa Ladin nu mai avea nicio legătură cu offshore-ul, care este controlat acum de un român, dar procurorii susțin că Raisa Ladin a falsificat documente prin care susținea că este în continuare reprezentantul offshore-ului și a determinat astfel OTP Bank să-i facă plăți.

Procurorii DIICOT suspectează și faptul că gruparea spăla bani pentru mafia rusă, au mai declarat sursele judiciare pentru G4Media. Spălarea de bani se făcea prin Arena Events, firma care furnizează echipamente pentru festivaluri, au mai declarat sursele judiciare.

La audieri sunt duși doi avocați, un executor judecătoresc și doi reprezentanți ai OTP Bank.

De menționat ar mai fi că offshore-ul din Belize a fost anchetat de Parchetul General și a avut conturile puse sub sechestru până în august anul trecut. În decembrie, procurorii au dispus clasarea dosarului.

Raisa Ladin și ceilalți membri ai grupului au scos banii din bancă după ce sechestrul a fost ridicat parțial de procurorii Parchetului General, deși nu mai aveau nicio legătură cu compania offshore, au mai explicat sursele G4Media.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS