Acasă Actualitate Primii turiști pe litoral sunt așteptați de Paște. Ce tarife li se...

Primii turiști pe litoral sunt așteptați de Paște. Ce tarife li se pregătesc

Câteva sute de turişti sunt aşteptaţi pe litoral de Paşte, în timp ce de 1 Mai numărul acestora va fi de peste 30.000
Câteva sute de turişti sunt aşteptaţi pe litoral de Paşte, în timp ce de 1 Mai numărul acestora va fi de peste 30.000 / Foto: Ziare.News

Câteva sute de turişti sunt aşteptaţi pe litoral săptămâna viitoare, de Paşte, în timp ce de 1 Mai numărul acestora va fi de peste 30.000, estimează operatorii din turism.

Dacă de Paşte litoralul ţării noastre nu este printre destinaţiile turistice favorite, românii preferând agroturismul în România sau o vacanţă în străinătate, de 1 Mai agenţii economici de pe litoralul românesc îşi iau „revanşa”, având „primele serii consistente de turişti” din an.

„De Paşte, în general, litoralul nu este o destinaţie favorită, pentru că românii aleg fie o destinaţie externă, sau dacă vorbim de România se preferă destinaţiile de agroturism mai ales, acolo unde sunt bine conservate şi promovate. Dacă vremea este frumoasă, sigur mereu avem şi turişti care aleg să vină pe litoral, mai ales că ceremonia noastră de Paşte – lumina care vine de la malul mării este o ceremonie mai specială faţă de restul ţării.

De cealaltă parte însă, se situează vânzările pentru 1 Mai, atunci când întotdeauna ne luăm, să zicem aşa, revanşa, în sensul că 1 Mai este de fapt primul moment în care avem primele serii consistente de turişti. Este adevărat, vorbim de turişti tineri, turişti foarte tineri, dar şi de familii mature cu copii mai ales dacă vremea este frumoasă”, a declarat, pentru AGERPRES, preşedintele onorific al asociaţiei patronale RESTO Constanţa, Corina Martin.

Grosul turiștilor sunt așteptați pe litoral de 1 mai

Potrivit acesteia, de Paşte pe litoralul românesc vor fi câteva sute de turişti, unităţile de cazare cu centre SPA, de relaxare, fiind cele mai căutate, în special de familii.

„Vor fi câteva sute de turişti de Paşte, în general pe litoral, (…) hotelurile care au SPA, aceste facilităţi de repunere în formă, au câştigat foarte mult în ultima vreme. Oamenii îşi îngrijesc puţin şi sănătatea, pe lângă dorinţa de a pleca undeva şi atunci, combinaţia aceasta între cazare, masă, dar şi proceduri de repunere în formă, după o perioadă care ne-a marcat, această combinaţie este cea mai căutată în acest moment de familii, chiar şi de Paşte”, a spus reprezentanta RESTO Constanţa.

De 1 Mai, majoritatea turiştilor care vin pe litoral aleg staţiunile Mamaia, Vama Veche şi Costineşti.

„În general, 1 Mai se vinde mai târziu, nu este un produs care să se vândă prin programul ‘Înscrieri timpurii’ aşa cum se vând vacanţele verii, prin acest program fiind căutate şi cumpărate vacanţele din iulie, august, acolo unde ştim bine că avem cele mai mari tarife, deci şi discounturile sunt atractive. Per total, cred că vom avea din nou peste 30.000 de turişti pe litoral de 1 Mai, în continuare, bineînţeles, Mamaia şi Mamaia Nord, dar şi Vama Veche şi Costineşti, pentru că la Costineşti va fi un festival de muzică tânără. Acestea vor fi staţiunile preferate pentru 1 Mai, rămâne să vedem cum va fi vremea, e un factor extrem de important întotdeauna, mai ales de 1 Mai, când oamenii stau în cumpănă dacă să plece spre litoral sau nu”, a declarat Corina Martin.

Care sunt tarifele

Ea a afirmat că, după doi ani de pandemie, oamenii apreciază mai mult vacanţele şi vor să plece de acasă chiar şi pentru un weekend. Referitor la preţuri, tarifele vacanţelor pe litoral au crescut cu cel puţin 15%.

Conform site-urilor de specialitate, pentru vacanţa de Paşte în staţiunea Mamaia, la un hotel de 4 stele tarifele sunt şi de circa 350 lei pentru un sejur de două nopţi/camera dublă standard, cu mic dejun şi pachet pascal în cameră în seara de Înviere, dar şi de peste 1.100 lei/3 nopţi pentru o cameră dublă/apartament cu mic dejun şi cină, precum şi un prânz festiv în ziua Paştelui, pentru sejururi de minimum trei nopţi. La un hotel de 3 stele, în aceeaşi staţiune, o cameră dublă poate ajunge la 220 lei pe noapte pentru un sejur de minimum 2 nopţi.

Exit mobile version