Acasă Actualitate Ce spun televiziunile din Rusia: Armata rusă nu a suferit nicio pierdere...

Ce spun televiziunile din Rusia: Armata rusă nu a suferit nicio pierdere și nu comite atrocități

Ce spun televiziunile din Rusia: Armata rusă nu a suferit nicio pierdere și nu comite atrocități
Ce spun televiziunile din Rusia: Armata rusă nu a suferit nicio pierdere și nu comite atrocități (Foto: Playtech.ro)

Rușii obișnuiți află zi de zi de la televizor că armata lor e mereu triumfătoare, nu a suferit nicio pierdere și nu comite nicio atrocitate, în timp ce soldații ucraineni ucid doar civili, suferă pierderi grele și pierd teritorii în fața trupelor ruse, scrie CNN.

„Rușii care își obțin adevărul din mass-media de stat trăiesc într-o realitate paralelă”, spune Madeline Roache pentru CNN.

În fiecare zi, Roache urmărește știrile de dimineață pe Channel One, unul dintre cele mai vizionate canale de televiziune de stat din Rusia.

„Rușii ar avea toate motivele să se simtă mândri pe baza a ceea ce văd la televiziunea de stat”

Ea urmărește astfel toate știrile pe care le aud și telespectatorii ruși, iar concluzia e simplă: „Rușii ar avea toate motivele să se simtă mândri pe baza a ceea ce văd la televiziunea de stat”.

Madeline Roache a scris pe baza experienței zilnice un raport pentru NewsGuard – un startup care evaluează fiabilitatea surselor de știri – despre „realitatea alternativă” a rușilor.

În general, a constatat ea, la televiziunea de stat „armata rusă este descrisă ca triumfătoare- nu a suferit nicio pierdere, nu are niciun rănit și, cu siguranță, nu comite nicio atrocitate. Între timp, potrivit presei de stat ruse, armata ucraineană este cea care comite atrocități, ucide civili, suferă pierderi grele și pierde teritorii în fața forțelor ruse”.

Exit mobile version