Acasă Actualitate Femeia amendată după ce a abandonat nouă pui de câine abia fătaţi

Femeia amendată după ce a abandonat nouă pui de câine abia fătaţi

Femeia amendată după ce a abandonat nouă pui de câine abia fătaţi
Femeia amendată după ce a abandonat nouă pui de câine abia fătaţi

O femeie, de 32 de ani, din Haţeg, a fost amendată după ce a abandonat într-un sac nouă pui abia fătaţi de căţeaua pe care o avea în curte. Un cetăţean a văzut-o, a memorat numărul maşinii şi a sunat la Poliţia Animalelor, scrie Banatulazi.ro.

Nouă pui de câine, abia veniţi pe lume, puteau avea o soartă crudă, după ce proprietara a încercat să scape de ei, păstrând în curtea casei doar căţeaua.

Femeia, de 32 de ani, a luat caţeluşii şi i-a băgat într-un sac de rafie, pe care l-a pus în portbagajul maşinii.

În apropierea localităţii hunedorene Petros, care ţine de comuna Baru, a aruncat sacul cu căţei pe marginea drumului şi a dispărut.

Un localnic a văzut când tânăra a aruncat sacul, aşa că s-a apropiat să vadă ce s-a întâmplat. A descoperit căţeii şi a sunat imediat la Politia Animalelor.

Oamenii legii au demarat cercetările şi au descoperit-o rapid pe femeie în Haţeg. Au amendat-o cu 3.000 de lei.

„În urma demersurilor făcute de poliţişti, persoana în cauză a fost de acord să lase femela de câine (mama puilor), pe perioada alăptării puilor, la adăpostul care i-a preluat“, au transmis reprezentanţ0ii IPJ Hunedoara.

Conform legii privind protecţia animalelor, abandonarea si/sau alungarea unui animal a cărui existenţă depinde de îngrijirea omului este strict interzisă.

Acelaşi lucru este valabil şi pentru maltratarea animalelor sau despărţirea puilor de mamă până la vârsta de minimum opt săptămâni de viaţă.

Amenzile pentru asemenea fapte sunt între 1.000 şi 3.000 de lei.

Exit mobile version