Acasă Actualitate Kremlinul le spune oamenilor să nu se mai îngrămădească în magazine

Kremlinul le spune oamenilor să nu se mai îngrămădească în magazine

Kremlinul le spune oamenilor să nu se mai îngrămădească în magazine
Kremlinul le spune oamenilor să nu se mai îngrămădească în magazine (Foto: Publika.md)

Pe măsură ce prețurile la alimentele de bază cresc în ritm accelerat în Rusia, iar acestea încep să dispară din magazinele din toată țara, Kremlinul le-a transmis rușilor să nu se mai îngrămădească în supermarketuri, să cumpere mai puțin și să nu-și facă stocuri cu produse cum ar fi zahărul sau hrișca.

„Rușii nu au absolut nicio nevoie să alerge la magazine și să cumpere hrișcă, zahăr și hârtie igienică”, a declarat purtătorul de cuvânt de la Kremlin, Dmitri Peskov, relatează The Moscow Times.

Prețurile au crescut în cel mai rapid ritm din ultimele două decenii

Prețurile au crescut în cel mai rapid ritm din ultimele două decenii, în timp ce Rusia începe să simtă consecințele economice ale războiului din Ucraina, arată datele agenției de statistică Rosstat. Prăbușirea rublei și sancțiunile financiare occidentale au perturbat grav aprovizionarea cu bunuri și alimente de import.

Rusia este un mare exportator de zahăr

În ciuda faptului că Rusia este un mare exportator de zahăr, prețurile la acest produs au crescut cu peste 15% în ultimele două săptămâni, conform datelor statistice ale institițiilor guvernamentale. Chiar și așa, zahărul a început să lipsească din magazinele din mai multe orașe.

„Livrările de zahăr se desfășoară fără întrerupere, iar fabricile lucrează non-stop”, a declarat pentru televiziunea de stat Rossiya-24 ministrul Agriculturii, Dmitri Patrușev.

„În sezonul agricol care urmează vom crește semnificativ suprafața pentru culturile din care producem zahăr. Acest lucru ne va permite să furnizăm suficient zahăr pentru Rusia, dar și pentru partenerii noștri din Uniunea Economică Eurasiatică”, a mai spus Patrușev, care este fiul secretarului Consiliului de Securitate și fost director FSB, Nikolai Patrușev.

Guvernul încă nu s-a gândit dacă va încerca să creeze un monopol guvernamental al zahărului

Peskov a mai spus că guvernul încă nu s-a gândit dacă va încerca să creeze un monopol guvernamental al zahărului, pentru a controla oferta și prețurile.

Kremlinul a interzis deja unele exporturi de zahăr și de alte produse agricole.

Exit mobile version