Acasă Actualitate 3520 de ucraineni au solicitat azil în România

3520 de ucraineni au solicitat azil în România

3.520 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România. Aceștia beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislație (INQUAM Photos Octav Ganea)
3.520 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România. Aceștia beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislație (INQUAM Photos Octav Ganea)

De la începerea conflictului din Ucraina, 3.520 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România. Aceștia beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislație. Aceştia au intrat în ţară atât pe la frontierele cu Ucraina, cât şi pe la cea cu Republica Moldova. Mai puţin de o sută de mii au rămas însă în România, cei mai mulţi au plecat spre Vestul Europei.

Pe întreaga perioadă a procedurii, solicitanții de azil pot beneficia de cazare în centrele Inspectoratului General pentru Imigrări, dacă doresc acest lucru, precum și de măsuri de asistență materială, financiară, medicală, consiliere psihologică și juridică de specialitate, acces la piața forței de muncă și activități de adaptare culturală.

Complementar, pot beneficia de suportul organizațiilor internaționale și neguvernamentale care își desfășoară activitatea în domeniul migrației.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale IGI este de 73,2%.

Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.
Exit mobile version